Junioren geven winst uit handen

De junioren van Blue Hawks zijn er niet in geslaagd hun laatste thuiswedstrijd van dit seizoen in winst om te zetten. Tegen The Pioneers uit Assen verspeelde de Zwolse ploeg een voorsprong en verloor het uiteindelijk met 5-9.

De junioren begonnen hun laatste thuiswedstrijd met een aantal geblesseerde spelers. Noud en Bram hadden spierblessures. Toch waren alle elf basisspelers aanwezig en waren zij gemotiveerd om de laatste thuiswedstrijd tegen de altijd sportieve tegenstander uit Assen in winst om te zetten.

Na drie innings stonden de Zwolse junioren ook nog met 5-4 voor. De winst leek voor het grijpen. Toen echter pitcher Thomas vanwege de pitchcount, van negentig gegooide ballen, de heuvel moest verlaten, liep het anders dan gehoopt. Omdat closer Ramon de slagzone niet goed kon vinden, kreeg The Pioneers een aantal vrije lopen, waardoor de ploeg uiteindelijk met twee honkslagen vijf spelers binnen konden worden geslagen voor de winst.

Pitcherduel

In de eerste drie innings ontstond een spannend pitcherduel tussen Thomas, de eerste pitcher van de junioren, en Auke, de eerste pitcher van The Pioneers. Thomas gooide tien strikeouts en liet slechts twee honkslagen toe. Auke wiep zes keer drie slag en kreeg vijf hits tegen. Door goed veldwerk van beide verdedigingen ontspon zich een leuke wedstrijd.

In de vierde inning moest Thomas na twee strikeouts worden gewisseld. Het wachten was op de bekende derde nul. Die kwam pas na vijf vrije lopen, twee honkslagen en diverse veldfouten. De tegenstanders hadden hun voorsprong zover uitgebouwd, dat het inmiddels gedemotiveerde Zwolse team niet meer aan scoren toe kwam. Een geslagen bal van Ramon werd gevangen door de rechtsvelder. Noud, die vanwege een blessure alleen maar kon stoten, kreeg drie slag en ook Dimas werd hierna aan de kant gezet. Daarmee was de wedstrijd gespeeld.

Laatste plaats

Blue Hawks bezet door het verlies tegen The Pioneers nog steeds de laatste plaats in de competitie. Alleen winst op koploper Bedrocks uit Emmen en verlies van Knights tegen Caribe kan ervoor zorgen dat de Zwolse junioren van de laatste plaats komen.

Voor de laatste wedstrijd tegen Bedrocks zijn aspiranten Jasper, Bas, Krijn en Cas uitgenodigd. Zij maken na afloop van dit seizoen waarschijnlijk definitief de overstap naar het Zwolse juniorenteam. De motivatie zal dan sterk moeten verbeteren,  verlies en een laatste plek is dan helaas het enige terechte resultaat van dit seizoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *