Junioren eenvoudig langs Knights

In een 5 ½ innings durende leuke wedstrijd hebben de junioren van Blue Hawks een makkelijke overwinning geboekt tegen de Knights. In Zwolle werd het 15-8 voor de thuisploeg. Voor Blue Hawks was het al de zevende overwinning in elf wedstrijden.

In de eerste drie slagbeurten had pitcher Thomas weinig problemen met de slagmensen ven de Knights. Hij liet slechts elf tegenstanders toe in het slagperk, gaf één speler een vrije loop en kreeg twee honkslagen tegen. Hij gooide drie keer drie slag en zijn veld verdedigde uitstekend en liet slechts één junior van de Knights toe een punt binnen te halen.

Na drie innings werd Thomas op de heuvel vervangen voor closer Ramon. De junioren uit Leek, die voor deze wedstrijd waren versterkt met enkele aspiranten, kregen wel grip op zijn worpen. Ramon moest vijf honkslagen toestaan. Drie keer een honkslag, één keer een tweehonkslag en eenmaal een driehonkslag. Vier spelers kregen een vrije loop en ook Ramon gooide drie strikeouts. Uiteindelijk scoorden de tegenstanders zeven punten op zijn worpen.

Aanvallend slaggeweld

Vanwege het verblijf van Noud in Amerika en het vertrek van twee spelers werd aspirant Jasper voor deze gelegenheid toegevoegd aan de selectie. Het leverde hem bij zijn debuut een strikeout op en een perfect geslagen stootslag, die helaas voor hem snel werd verwerkt door de catcher, zodat hij alsnog uit ging op het eerste honk.

Jasper was uiteindelijk de enige speler van Blue Hawks die tegen Knights niet tot scoren kwam. De junioren sloegen samen vijftien honkslagen, waarvan één keer een driehonkslag, maar liefst zevenmaal een tweepitter en evenveel keren een hit.

Volgende week

Volgende week wacht de laatste zware thuiswedstrijd voor de zomerstop tegen Caribe uit Groningen. Van dit team hebben de junioren nog niet gewonnen. Het is dus de ultieme sportieve uitdaging deze keer met winst de eerste seizoenshelft af te sluiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *