Junioren blijven winnen

De junioren van Blue Hawks hebben in hun laatste wedstrijd voor de zomerstop gewonnen van The Pioneers uit Assen. In een gedegen wedstrijd kwam de Zwolse ploeg na een verdiende voorsprong van 4-3 aan het einde van de eerste inning niet meer in de problemen. Dat twee weken geleden de weg terug naar de top weer was ingeslagen, werd weer bevestigd.

In de zonovergoten thuiswedstrijd in Zwolle werd na twee uur zuivere speeltijd in vijf innings verdiend gewonnen met 18-5. Bas van de aspiranten werd ook deze wedstrijd weer opgesteld als korte stop, en speelde een goede wedstrijd.

Goede pitchers

Thomas begon vandaag als startend werper. Ondanks het warme weer maakten de pitchers en hun veld geen fouten. Thomas bleef vier innings op de heuvel staan en werd na 85 ballen vervangen door closer Ramon. De heren zaten goed in de wedstrijd en samen met hun veld zorgden zij ervoor dat de sportieve tegenstander van vandaag uit Assen niet aan slaan toekwam.

Thomas gooide zeven strikeouts en zijn opvolger Ramon één. Zij kregen dus geen honkslagen tegen. Alleen door een aantal vrije lopen kwam The Pioneers tot drie punten.

Slaggeweld

De junioren sloegen vandaag ondanks de goed werpende pitcher van The Pioneers als nooit tevoren. Er werden in totaal maar liefst achttien honkslagen geslagen met als hoogtepunt een bijna homerun van Darlin. Hij sloeg de bal tegen het bovenste gedeelte van de omheining voor een fraaie driehonkslag waarbij drie spelers binnenkwamen. Remy was het meest effectief met vier honkslagen en drie punten.

Na drie innings en zeventig geworpen ballen werd de eerste pitcher van The Pioneers vervangen. Zijn vervanger kon de ontketende junioren van Blue Hawks ook niet stoppen. Aanvallend maakte Blue Hawks slechts één fout.

Vangballen

Mooie  hoog en ver geslagen ballen van Ramon, twee van Thomas en drie van Noud werden knap gevangen door de buitenvelders van de ploeg uit Assen, die voor deze gelegen was aangevuld  met drie dames.

Met een goed gevoel na weer een gewonnen wedstrijd gaan de junioren nu een verdiende vakantie tegemoet. Op 30 augustus is de volgende wedstrijd tegen de Caribe in Groningen. Waar de vorige dubbele wedstrijd nog met miniem verschil werd verloren, moet nu winst ook mogelijk zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *