Junioren blijven in race na spectaculaire winst

In een enerverende wedstrijd tegen mede-titelkandidaat Drachten Diamonds op het veld in Zwolle heeft Blue Hawks een sportieve revanche genomen op de vorige wedstrijd. Na zes volledig gespeelde innigs werd het 10-9 voor de Zwolse junioren. Deze wedstrijd werd uitstekend geleid door de ervaren umpire René, die achter de plaat stond met Gordon en Victor als veldscheidsrechter.

Zoals verwacht ontsponnen de eerste vier innings zich als een pitchersduel. Thomas begon op de heuvel en kreeg op zijn tweede worp direct een inside-the park-homerun tegen. De aspiraties van de Friezen waren direct duidelijk. Zij wilden alleen met de volle winst terug naar Drachten.

Na vier snelle innings, waarbij door goed verzorgd pitchwerk van beide teams slechts weinig spelers van beide kanten op de honken kwamen, stond er een tussenstand op het scorebord van 3-5 in het voordeel van Drachten. In de derde inning sloeg korte stop Darlin ook een inside-the–park-homerun. Zo bewezen de Zwollenaren dat zij ook over powerhitters beschikten.

Domper

Aan het eind van de vierde inning werd derde honkman Ramon gespiked tijdens een uittik-actie. Door de blessure moest hij het veld verlaten. Als reliever en closer was dat een flinke domper. Wie moest zijn taak overnemen als Thomas zijn maximaal aantal ballen had geworpen? Door de blessure van Ramon kreeg de vijftienjarige debutant Bram Snellenburg de gelegenheid om zijn eerste wedstrijd ooit te spelen. Hij deed dit niet onverdienstelijk.

Door wat veldfouten van de verdediging en een moegestreden pitcher Thomas kon Drachten Diamonds verder uitlopen naar een 5-7 voorsprong. Met nog maar één inning te gaan qua zuivere speeltijd leek een overwinning voor Blue Hawks mijlen ver weg.

Spectaculair

In de zesde slagbeurt begon Drachten Diamonds goed. Darlin werd op de heuvel gezet als vervanger van Thomas. Hij kon echter de slagzone niet vinden en om erger te voorkomen werd hij na twee vrije lopen al vervangen door vaste eerste honkman Remy. Hij had het vak nog niet verleerd en gooide als een ervaren pitcher uitstekend zijn worpen. Na een vangbal van Dimas, een strikeout en een makkelijke uit op het eerste honk beperkte Blue Hawks de achterstand tot 5-9.

De gelijkmakende slagbeurt moest wel erg spectaculair worden voor de Zwollenaren wilden ze nog een gelijkspel of zelfs winst uit deze spannende wedstrijd halen. De Friezen hadden inmiddels hun tweede pitcher vervangen door een closer. Debutant Bram kwam als eerste slagman aan de beurt. Hij sloeg de bal richting het eerste honk, waar hij werd uitgemaakt. Dimas kwam op de honken na een honkslag, Thomas door een geraakt werper en Darlin eveneens door een honkslag. Met drie honken bezet lag de druk bij Sergio. Hij zou het verschil kunnen maken. Op de derde pitch van de closer kreeg hij de bal precies op de ‘sweetspot’ voor geslagen bal in het verre veld tegen het hek. Zo sloeg hij een grandslam inside-the-park-homerun.

Adrealine

Omdat Sergio de honken schoonveegde en zelf ook scoorde, werd de achterstand omgebogen in een 9-9 gelijke stand. Omdat winst nog mogelijk was, joeg de adrenaline door de Zwolse aderen. Na een honkslag van Remy en een vrije loop voor Jens waren de honken weer bezet. Door een wilde worp kon Remy vervolgens gemakkelijk het derde honk bereiken. En na een honkslag richting het derde honk slaagde Remy er in om het uiterste uit hemzelf te halen en zo met een spectaculaire sliding de thuisplaat te bereiken.

Nadat het ‘einde wedstrijd’ had geklonken door de plaatscheidsrechter, kende de overwinningsvreugde geen grenzen en werd Remy uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speler. Thomas en Darlin scoorden beiden drie punten, Ramon, Dimas, Sergio en Remy elk één punt. De junioren sloegen twaalf honkslagen en kregen zes vrije lopen. Acht spelers kregen een strikeout. Drachten Diamonds sloeg negen honkslagen, kreeg zes vrije lopen en vijf strikeouts tegen.

Volgend weekeinde zal beslissend zijn voor het verloop van de competitie. Op zaterdag een uitwedstrijd tegen koploper Bedrocks in Emmen. Drachten Diamonds heeft zo goed als zeker afgehaakt als titelkandidaat. Na het volgende weekeinde wordt duidelijk hoe de kaarten zijn geschud.

2 Reacties

  1. Het mag de volgende keer ook wel íets minder spannend…pfoeee..Maar geweldig gedaan jongens!

  2. Goed werk boys. Het was een spannende wedstrijd!! De in the park homeruns van sergio en darlin waren gruwelijk. Coach van de tegenstander kon zijn tranen nauwelijks in bedwang houden. Proficiat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *