Jeugdleden voor spannend spel het bos in

In het donker, in het bos, zonder zaklamp en tot je enkels in de modder. De pupillen en aspiranten van Blue Hawks beleefden gisteren een hele bijzondere avond. In het Westerveldse bos namen zij tijdens de jeugdactiviteit deel aan het spel Capture the Flag.

New York Yankees en Boston Red Sox hebben al menig strijd onderling uitgevochten, maar de ‘Clash of the Titans’ tussen de Yankees en de Red Sox van gisteren in Zwolle werd wel een hele unieke.

Een groot aantal jeugdleden van Blue Hawks had zich opgegeven voor deze activiteit. Om 18.30 uur verzamelde iedereen zich in het clubgebouw voor een korte speluitleg. Vervolgens stapten de pupillen en aspiranten op de fiets voor de rit naar het Westerveldse bos. De deelnemers waren opgedeeld in twee teams: de Yankees (pupillen) en de Red Sox (aspiranten).

Fanatiek

In het bos was het speelveld verdeeld over twee gebieden. Elk team moest in zijn eigen gebied zijn vlag verdedigen. Het werd er niet makkelijker op gemaakt door de regen tijdens het begin van het spel. Maar de jeugdleden van Blue Hawks bleken niet van suiker en lieten zich niet kennen. Het spel werd een groot succes. Helemaal nadat het al snel weer droog begon te worden. Getooid met een lichtstaafje slopen de honkballers in het pikkedonker door de bossen en de modder. Het ging er fanatiek aan toe. Uiteindelijk beschikten de aspiranten over de beste strategie en wonnen zij drie potjes op rij.

Bij terugkeer in het clubgebouw kon iedereen, met een uit het bos meegebrachte stok, marshmellows boven het vuur verwarmen en was er warme chocolademelk met slagroom. Bij het warme vuur werd de succesvolle avond afgesloten.

2 Reacties

  1. Ja Jasper G. heeft ook genoten. De wasmachine wat minder, maar dat mocht de pret niet drukken. Bedankt voor de organisatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *