Jeandro: ‘Bedankt voor jullie hulp!’

Voor het eerst in de historie werd een Nederlands team winnaar van de Colt World Series. Eén van de spelers uit dat team was de Zwolse honkballer Jeandro Tromp. Met behulp van veel donaties kon hij vorige maand met zijn team de reis naar de Verenigde Staten maken.

Om de reis naar Lafayette (Indiana) te kunnen bekostigen, werd een bedrag opgehaald van ruim € 19.000. Om geld in te zamelen, verkocht Jeandro zelfgemaakte cakjes tijdens het Vriendentoernooi bij Blue Hawks. Verschillende andere honkballiefhebbers uit Zwolle ondersteunden hem met een donatie.  Jeandro: “Ik ben iedereen heel erg dankbaar voor alle hulp die we als team hebben gekregen om dit bedrag bij elkaar te krijgen. Dat heeft ons de kans gegeven om ons doel waar te kunnen maken en kampioen te worden.”

Het Nederlands team was in het Amerikaanse Lafayette oppermachtig en bleef, na zes overwinningen in evenzoveel wedstrijden tijdens het Europese kwalificatietoernooi, opnieuw ongeslagen. Jeandro maakte met een vangbal in de finale teen Upland uit Californië de laatste uit van het toernooi. Daarmee werd zijn team als eerste Nederlandse ploeg winnaar van de Colt World Series.

Hele goede ervaring

“Ik heb het heel erg naar mijn zin gehad”, vertelt Jeandro. “We hadden vooraf niet verwacht kampioen te worden, maar hebben een goede prestatie neergezet. Het was een hele goede ervaring.”

De geweldige zomer, waarbij de Zwolse Jeandro voor het Bussumse HCAW ook al zijn debuut had gemaakt op het hoogste niveau, kreeg een bijzonder vervolg. Mede door zijn prestaties tijdens de Colt World Series ontving hij bovendien een uitnodiging om met Jong Oranje deel te nemen aan het wereldkampioenschap voor spelers van 18 jaar en jonger in het Canadese Thunder Bay. Nederland eindigde op dat WK in de top 8 van de wereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *