Item van RTV Oost over Blue Hawks

De effecten van het project ‘bewust verlichten’ van de provincie Overijssel beginnen na zes jaar zichtbaar te worden. De regionale zender RTV Oost maakte er deze week een item over en kwam daarvoor onder meer op bezoek bij Blue Hawks. Het item werd vandaag op televisie uitgezonden en is terug te zien via onderstaande video.

Lichtmasten bij sportvelden zijn vaak al kilometers ver te zien. Dat geeft veel lichtvervuiling. Maar zonder verlichting kan er ’s avonds niet gesport worden. Inmiddels worden steeds meer sportvelden uitgerust met LED-verlichting. Dat geeft minder lichtvervuiling, en is ook nog een stuk zuiniger.

Honk- en softbalclub de Blue Hawks in Zwolle heeft ook LED-verlichting geplaatst. Het heeft daarmee het eerste softbalveld in Europa waar met LED-verlichting wedstrijden gespeeld worden. “De spelers zijn erg tevreden over de nieuwe verlichting; het geeft mooi helder licht, is niet verblindend, en in het naastgelegen park is er geen lichtoverlast”, aldus RTV Oost in het nieuwsartikel op de regionale nieuwswebsite.

Heb jij de uitzending van RTV Oost met aandacht voor Blue Hawks gemist? Bekijk het item terug via onderstaande video.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *