In memoriam: Jan Barneveld (27-10-1958 – 20-09-2018)

Tot ons grote verdriet hebben wij vandaag vernomen dat Jan Barneveld na een kort ziekbed is overleden. Jan is 15 september jl. benoemd tot erelid van Blue Hawks. Met zijn overlijden verliezen we één van onze meest betrokken leden.

Jan kwam in aanraking met honkbal toen zijn zoon Thomas eind 2004 ging honkballen. Al snel kreeg Jan zelf ook het honkbalvirus te pakken. Hij speelde kort mee met ons recreantenteam en zette zich daarnaast actief in als jeugdcoach. Als trainer/coach volgde hij zijn zoon Thomas sinds 2008 van de pupillen via de aspiranten naar de junioren.

Jan speelde eind 2012 een belangrijke rol bij het opnieuw opstarten  van een juniorenteam van Blue Hawks. Als drijvende kracht hield hij ook in moeilijke tijden dit team bij elkaar. Met succes, want in 2016 werden de junioren ongeslagen kampioen in de 2e klasse. Als coach maakte Jan verder deel uit van kampioensteams bij de pupillen (2009) en de aspiranten (2012).

Daarnaast was Jan clubscheidsrechter voor Blue Hawks. Op eigen initiatief behaalde Jan als scheidsrechter verschillende diploma’s (waaronder Umpire 3), gaf hij bij Blue Hawks diverse scheidsrechtercursussen en was hij altijd bereid om in zijn vrije tijd wedstrijden achter de plaat te staan. Voor zijn inzet werd hij in 2007 al uitgeroepen tot Most Valuable Member van Blue Hawks. Nadat bekend was geworden dat Jan ziek was, is hij voor zijn jarenlange inzet op 15 september jl. door het bestuur benoemd tot erelid.

In zijn vijftien jaar bij Blue Hawks hebben wij Jan leren kennen als een sympathieke, altijd hulpvaardige en energieke man met een zeer warme persoonlijkheid. Onze verslagenheid vanwege zijn overlijden is groot. Hij zal enorm worden gemist.

Wij wensen de nabestaanden, en met name Thecla en Thomas, alle sterkte met dit grote verlies.

1 Reactie

  1. Als coördinator van de KNBSB, belast met scheidsrechtersopleidingen, werd ik overvallen door het bericht dat Jan donderdag jl. is overleden. In de korte tijd die ik heb gehad om Jan te leren kennen kwam hij als een zeer gedreven, maar vooral als een vriendelijke persoonlijkheid over.
    Namens een iedereen binnen de KNBSB die via de opleidingen in contact kwamen met Jan wil ik U en verdere familie en kennissen sterkte toewensen om dit verlies te dragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *