Hoog bezoek bij opening nieuwe seizoen

Het honk- en softbalseizoen in Zwolle is officieel geopend. Twee weken nadat de junioren van Blue Hawks de eerste competitiewedstrijd speelden, gooide honkbalinternational Antal Roos de ceremoniële eerste bal, inmiddels een traditie in het honkbal.

Blue Hawks had hoog bezoek voor de officiële seizoensopening. Terwijl de honkballers bezig waren aan hun wedstrijd tegen High Tech Hitters en de softbalsters zich aan het voorbereiden waren op hun duel tegen Drachten Diamonds meldden Antal Roos en René de Heer zich in de kantine van de honk- en softbalclub uit Zwolle.

Met zijn aanwezigheid vertegenwoordigde wethouder en locoburgemeester René de Heer het Zwolse B&W. Het was het eerste bezoek van De Heer aan Blue Hawks. Voor Antal Roos is Blue Hawks allang geen onbekend terrein meer. Zij begon als peanut haar honkbalcarrière bij de Zwolse club. Die bracht haar vorig jaar onder meer in het Nederlands vrouwen honkbalteam. Met Oranje nam Roos deel aan het wereldkampioenschap in Canada.

Vooruitgang

Vandaag keerde de honkbalinternational terug op het gravel van Blue Hawks. Zij was uitgenodigd om de ceremoniële eerste bal te gooien. De bal leidde de tweede competitiewedstrijd van het softbalteam in. De Zwolse ploeg, de vorige week zijn eerste wedstrijd ooit speelde, liet zien in een week tijd al grote vooruitgang te hebben geboekt. Hoewel Blue Hawks nog niet in de buurt kwam van de overwinning, wisten de Zwolse vrouwen wel goed partij te bieden. Uiteindelijk verloor de thuisploeg niettemin met 1-17.

210413_opening_seizoenMeer succes was er op het naastgelegen honkbalveld waar de honkballers van Blue Hawks ook hun tweede competitiewedstrijd wisten te winnen en daarmee voorlopig nog de eerste plaats in het klassement vasthouden. Ditmaal werd gewonnen van High Tech Hitters uit Enschede. Bij de Zwolse ploeg speelde Sebastiaan zijn eerste wedstrijd als catcher. Hij deed dat zeer verdienstelijk.

Grootste succes

Het grootste succes werd echter buiten de zijlijn gevierd. Voor de tweede week op rij was het een drukte van belang langs de honk- en softbalvelden van Blue Hawks, dat dit seizoen onderhand al de beschikking heeft over acht teams. Jong en oud genoten van de wedstrijden en de zon. De dag werd door de honk- en softbalteams van Blue Hawks afgesloten met een gezamenlijke barbecue.

In zijn openingstoespraak bedankte voorzitter Jan de partijen die de afgelopen maanden met Blue Hawks hard werken aan de promotie en de verdere ontwikkeling van het honkbal en softbal in Zwolle. Waaronder Sportservice Zwolle en de gemeente. De aanwezigheid van wethouder René de Heer was voor Blue Hawks dan ook een bevestiging dat de club op de goede weg is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *