Honkbaltalent Jeandro Tromp naar MLB-toernooi

De zestienjarige Zwolse honkballer Jeandro Tromp is deze week met de Nederlandse U18-selectie afgereisd naar de Spaanse hoofdstad Barcelona. Daar neemt hij van woensdag 29 maart tot en met donderdag 6 april deel aan het MLB European Academies Spring Tournament.

Tijdens het door Major League Baseball georganiseerde toernooi voor Europese toptalenten speelt de nationale jeugdselectie van Nederland wedstrijden tegen onder meer Italië, Duitsland, Tsjechië en Frankrijk. Het toernooi wordt bijgewoond door een groot aantal scouts van Amerikaanse profclubs.

Zondagochtend staat voor de Nederlandse honkballers in het Spaanse Sant Boi een testdag op het programma, waarbij specifieke vaardigheden kunnen worden gedemonstreerd aan de aanwezige scouts. Jeandro, die tijdens het seizoen uit gaat komen voor HCAW uit Bussum, maakt als buitenvelders deel uit van het nationale team.

Voor de Zwolse honkballer, die al langere tijd deel uitmaakt van de nationale jeugdselecties, worden het zijn eerste wedstrijden in dienst van Oranje. De linkshandige Jeandro speelde in zijn jeugd bij Blue Hawks. Het zestienjarige Zwolse talent is bovendien één van de instructeurs tijdens het All Star Camp, dat deze zomer voor de derde maal wordt gehouden op de velden van Blue Hawks.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *