Honkballers Nederlands team naar Zwolle

De Zwolse honk- en softbalvereniging Blue Hawks krijgt woensdagavond 21 augustus twee honkballers uit het Nederlands team op bezoek. Diegomar Markwell en Raily Legito van het Rotterdamse Neptunus komen op deze avond trainingen verzorgen. Ook niet-leden van Blue Hawks kunnen zich hiervoor aanmelden.

Let op: de datum van deze activiteit is gewijzigd van maandag 19 naar woensdag 21 augustus!

Diegomar Markwell en Raily Legito hebben hun sporen in het Nederlands honkbal verdiend. Legito is momenteel recordhouder met 249 interlands. Hij speelde dertien seizoenen voor het Nederlands team voordat hij vorig jaar een einde maakte aan zijn interlandloopbaan. Markwell is nog steeds actief voor Oranje. Hij speelt sinds 2004 voor het Nederlands team en was de belangrijkste pitcher uit het team dat dit jaar op sensationele wijze de halve finales haalde van de World Baseball Classic.

De twee honkballers van Curaçao namen met de nationale ploeg onder meer deel aan de Olympische Spelen van 2004 en 2008. Ook namen zij deel aan de World Baseball Classic en het wereldkampioenschap. Markwell honkbalde bovendien voor de Amerikaanse proforganisatie Toronto Blue Jays. Legito speelde kortstondig voor de organisatie van Los Angeles Dodgers. Beide spelers komen momenteel uit voor het Rotterdamse DOOR Neptunus, dat bovenaan staat in de Nederlandse hoofdklasse.

Clinic

Woensdagavond 21 augustus geven Markwell en Legito van 18.00 tot en met 19.00 uur een clinic aan de jeugdhonkballers van Blue Hawks. Voor deze clinic kunnen ook niet-leden van Blue Hawks zich aanmelden. Hiervoor kun je het contactformulier gebruiken. Aansluitend krijgen de deelnemers kans om handtekeningen te vragen en met de Nederlandse honkballers op de foto te gaan.

Vervolgens geven Markwell en Legito nog een clinic voor seniorenleden van de Zwolse club. Toegang is gratis en alle geïnteresseerden zijn welkom.

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *