Internationals op bezoek bij Blue Hawks

Het was dringen gisteravond op het honkbalveld bij Blue Hawks. Alles waar maar op kon worden geschreven, werd snel bij elkaar gezocht. En dat was niet voor niets. De Zwolse honk- en softbalvereniging had twee heuse internationals op bezoek. Diegomar Markwell en Raily Legito kwamen langs om de leden van Blue Hawks te trainen.

En die unieke kans lieten de jeugdleden van Blue Hawks zich niet ontnemen om handtekeningen van de twee prominente honkballers te vragen. Op t-shirts, ballen, caps, papier en wat nog maar meer kon worden gevonden. Met Diegomar Markwell en Raily Legito had Blue Hawks gisteravond niet zomaar twee honkballers op bezoek. De twee spelers van het Rotterdamse Neptunus, de sterkste club uit Nederland van dit moment, hebben hun sporen inmiddels meer dan verdiend.

Legito nam vorig jaar afscheid van het Nederlands team. De binnenvelder had op dat moment al 249 interlands gespeeld en was daarmee recordhouder geworden. Even daarvoor was hij door de honk- en softbalbond KNBSB al benoemd tot erelid. Pitcher Markwell is nog altijd actief voor Oranje. Hij werd in 2011 met de nationale ploeg wereldkampioen en werd voor die prestatie geridderd. Beide spelers namen bovendien onder meer deel aan de Olympische Spelen.

Beste pitcher

Afgelopen voorjaar speelde Markwell met Nederland in een met tienduizenden toeschouwers gevulde Tokyo Dome. Daarin versloeg Nederland grootmacht Cuba om zich voor het eerst in de historie te plaatsen voor de halve finales van de prestigieuze World Baseball Classic. Markwell werd tijdens dat toernooi de beste pitcher uit de Nederlandse selectie van manager Hensley Meulens, één van de coaches van de Amerikaanse kampioen San Francisco Giants.

220813_clinic_diegomar_markwellEen dag voordat Markwell en Legito met Neptunus moesten beginnen aan de Play-Offs in de Nederlandse competitie, hadden ze gisteren tijd gevonden om op bezoek te komen bij Blue Hawks. En dat was niet onopgemerkt gebeleven. Een vijftigal jeugdleden en een twintigtal seniorenleden hadden zich gemeld op de velden voor één van de clinics en om op de foto te kunnen met hun idolen. Ook diverse niet-leden hadden de kans aangegrepen om deel te nemen aan deze unieke trainingen.

Dolgelukkig

Achter de hekken hadden zich een groot aantal familieleden en andere geïnteresseerden verzameld om een glimp op te vangen van de twee vedettes van Curaçao, die allebei al eens als profhonkballer uit waren gekomen. Markwell en Legito namen alle tijd voor de Zwolse honkballers en softbalsters. Op de zonnige nazomeravond gingen de clinics door totdat het te donker werd om de bal nog te zien. Fielden, slaan, gooien, alles werd de deelnemers geleerd. Ademloos luisterden de jongste deelnemers naar de tips van indrukwekkend ogende Legito en Markwell.

Dolgelukkig met de handtekening op een bal, t-shirt of cap vertrokken de deelnemers tevreden terug naar huis. Komende zaterdag moeten de jeugdspelers van Blue Hawks weer aan de bak voor hun eigen competitiewedstrijden. Maar dan wel met een hele bijzondere ervaring rijker.

Foto’s

Bekijk foto’s van het bezoek van Diegomar Markwell en Raily Legito via onderstaande links:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *