Heren spelen gelijk na enerverend duel

Met gemengde gevoelens verlieten de spelers van het heren honkbalteam en tegenstander Blue Socks afgelopen zondag het veld. Tot twee maal toe kwamen de heren knap terug in de wedstrijd maar de ultieme genadeslag in de laatste inning bleef uit. Nadat de score in de laatste inning op 5-9 stond, konden de heren nog vier punten scoren. Met een eindstand van 9-9 werden de felbegeerde twee punten verdeeld.

Voor het eerst dit seizoen mocht Renjie als startend werper fungeren, wat hij niet onverdienstelijk deed samen met catcher Steven. In de eerste inning waren het de Blue Socks die de score opende na een error van het binnenveld (0-1) De pitcher van de Blue Socks had de zaken nog iets beter op orde.
Hij vond de slag zone gemakkelijk, waar de Zwollenaren geen antwoord op hadden.

heren honkbal 25 mei Steven

Angstig aan slag

In de derde inning liep de ploeg uit Veenendaal uit nadat een laaggeslagen bal gevangen werd maar daarna over eerste honkman Marten vloog. Na een score van 0-4 was het de taak aan Jop om pitcher Renjie te vervangen. Defensief stonden de haviken als een huis. Zo zagen we buitenvelder Nathan een vergeslagen bal met een mooie showduik vangen, en zagen we Jop en Yan Kei op een belangrijk moment een mooie pick-off maken op het tweede honk. Aan slag konden de heren geen vuist maken waardoor de spanning in de wedstrijd ver weg bleef.

Heren honkbal 25 mei pitcher BS

Wybren zorgt voor de ommekeer

De ploeg uit Veenendaal raakte na iedere fout of goede actie van Blue Hawks geïrriteerder wat dan ook ten koste ging van hun eigen spel. Na een bevrijdende 1-4 en 2-4 wist invaller en uitblinker Wybren met een knappe hit twee lopers binnen te slaan (4-4) waarna hij zelf de 5-4 op op zijn naam kon zetten.

De Blue Socks gaven niet op en profitereerden dan ook tijdens een 1-3 situatie, waarbij catcher Steven de bal na een poging tot stelen naar het tweede honk gooide, waardoor de loper op het derde honk een punt wist te scoren.
In de achtste inning liepen de Socks uit nadat een vergeslagen bal richting het midveld niet werd gevangen. Een score van 5-9 was dan ook een behoorlijk domper voor het Zwolse team dat defensief goed stond.

Heren honkbal 25 mei albert

Albert de verlosser

Blue Hawks dat in de achtste inning geen vuist kon maken, beet op haar tandvlees in de laatste inning. Nadat de score door o.a. een wild pitch teruggebracht werd naar 6-9 en  vervolgens naar 7-9, wist opnieuw een invaller en ditmaal Albert middels een geslagen bal richting het linksveld er voor te zorgen dat twee lopers de 8-9 en de 9-9 op het scoreblok konden noteren. Met een loper op het tweede honk en Wybren aan slag kon hij zichzelf onsterfelijk maken. Helaas deed een mooie curve hem de das om en werden de punten verdeeld.

Heren honkbal 25 mei einde

Blue Hawks dat op het moment op de tweede plek staat ontvangt volgende week in eigen huis de Radboud Rangers, dat graag revanche wil nemen nadat de Zwollenaren afgelopen maand twee punten mee namen na een score van 12-13.

Komt dat zien

01 Juni
14:00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *