Heren softbalteam Blue Hawks kampioen!

Met nog een paar wedstrijden te gaan, heeft het heren softbalteam van Blue Hawks het kampioenschap veroverd. De spelers van Blue Hawks deden dat tot dusver ongeslagen. Voor de Zwolse club was dit het dertiende kampioenschap in de laatste elf jaar.

Blue Hawks beleefde vorig jaar al een zeer succesvol seizoen. In dat jaar werden alle drie de honkbalteams kampioen. Dit seizoen was het de beurt aan de softballers. Al enkele seizoenen strijdt deze ploeg om promotie naar de 2e klasse. Dit jaar slaagde Blue Hawks daar eindelijk in.

In een competitie met tegenstanders uit onder meer Utrecht, Zeist, Hilversum, Nieuwegein en Amersfoort was Blue Hawks dit jaar voor alle tegenstanders een maatje te groot. De eerste veertien wedstrijden werden met duidelijk verschil gewonnen. Daarmee werd het kampioenschap een feit. Het is het eerste kampioenschap voor een Zwolse heren softbalteam uit de clubhistorie.

Hoogste niveau

Gisteravond werd op eigen veld de champagne ontkurkt na een 9-6 overwinning op The Harriers uit Zeewolde. Edwin Noordenbos, Patrick Dania en Gerald Hol zorgden voor de aanvallende hoogtepunten. Dania scoorde dit duel zelfs driemaal, terwijl Hol met een prachtige grandslam-homerun maar liefst vier van de negen punten binnen sloeg. Met de titel op zak promoveert de club nu naar de 2e klasse, slechts één trede onder het hoogste niveau.

Voor de Zwolse honk- en softbalvereniging is het kampioenschap een bekroning van één van de meest succesvolle seizoenen. Blue Hawks startte met een nieuw dames softbalteam en een nieuw juniorenteam. Dit team strijdt momenteel nog om het kampioenschap. Ook het BeeBall-team, met spelers in de leeftijd van 6 tot en met 9 jaar speelde voor het eerst wedstrijden en deed dat niet onverdienstelijk.

Bekijk foto’s van de wedstrijd via Weblog Zwolle en Sportief Zwolle.

3 Reacties

  1. Waar zijn de foto’s, reacties? Dit is niet niks maar dit is wel weinig info voor een ploeg die knap kampioen is geworden

  2. @Hawk: waarom je reactie anoniem?
    Dit is alle informatie die is aangeleverd door het team.
    In het artikel staan nu ook links naar sites met foto’s van de wedstrijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *