Heren softballers zetten goede reeks voort

De heren softballers hebben vrijdag eenvoudig gewonnen van UVV uit Utrecht. Na anderhalf uur stond er een stand van 21-6 op het scoreblok. Na eerder de week op dinsdag directe concurrent Phoenix te hebben verslagen en vorige week vrijdag de Red Caps, kunnen de herensoftballers tevreden terugkijken op een geslaagd softbalweekje.

Met pitcher Jos op de heuvel kon UVV in de eerste inning niet voor een verrassing zorgen. Met twee strikeouts en een eenvoudige nul via het binnenveld kon Zwolle zich opmaken voor zijn eerste slagbeurt.

Dat het bij de Zwollenaren niet aan slagkracht ontbrak, was al snel duidelijk. Nadat Frank de pitcher geduldig op vier wijd keek en Arno met een stootslag ook op de honken was gekomen, sloeg Cees Jan met een mooie tweehonkslag de eerste twee punten over de thuisplaat. Dit bleken niet de laatste punten te zijn deze inning. De totale slagploeg kwam maar liefst twee keer aan slag. Met negen honkslagen, twee tweehonkslagen, één driehonkslag en een homerun was de score 14-0.

Gezellige sfeer

UVV had al snel door wat er in Zwolle te halen viel. Als het niet de winst was, dan in ieder geval een hoop gezelligheid. Nadat Patrick in de derde inning het pitchen over had genomen van Jos, begon ook UVV de ballen wat meer te raken. De mannen uit Zwolle kwamen echter geen enkel moment meer in gevaar en konden de wedstrijd rustig uitspelen.

Met maar liefst 27 honkslagen waarvan acht doubles, één triple en één homerun werd de eindscore van 21-6 op het wedstrijdformulier genoteerd. Op 5 juli spelen de heren hun volgende wedstrijd tegen de Centrals op de velden van de Blue Hawks. De aanvangstijd is opnieuw 19.30 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *