Heren softballers verpulveren Red Caps

De heren softballers van de Blue Hawks hebben vrijdagavond wederom gewonnen. Met maar liefst 33-4 werd Red Caps uit Leusden vakkundig aan de kant gezet. De Zwollenaren behouden hierdoor nog steeds hun ongeslagen status. Directe concurrent Phoenix 2  moet komende dinsdag de eerste echte test worden. Dan verwachten de heren softballers tijdens een uitwedstrijd in Zeist wat meer tegenstand.

Voorafgaand aan de wedstrijd wisten de heren al dat het geen moeilijke partij zou worden. Daarom lag de focus in de eerste innings vooral op tactisch slaan en goed honklopen. Die opdracht pakten de Zwollenaren professioneel op.

In de eerste inning begon Jarno met een honkslag waarna Arno met een prachtige stootslag hem een honk verder bracht. Zelf was Arno ook ruim op tijd op het honk en kon de rest van de slagvolgorde het karwei afmaken. Met 10 punten, 9 honkslagen en 3 gestolen honken was de 1e inning nagenoeg perfect.

Cycle

Sommige heren hadden ook een persoonlijke uitdaging voor zichzelf gecreëerd.  Tweede honkman Patrick probeerde alle ballen ‘opposite field’ te slaan, tussen het  1e en 2e honk door. Dit lukte zo goed dat hij in zijn 4e slagbeurt een unieke prestatie kon neerzetten.  Patrick had al een honkslag, 2-honkslag en een 3-honkslag geslagen en kon dus met een homerun de ‘cycle’ compleet maken. Maar met een harde, verre klap richting het rechtsveld kwam hij net een paar meter te kort voor de historische ‘cycle’.

Teamprestatie

Voor de spelers voelde het niet goed om de hele wedstrijd op 100% te spelen. Na twee sterk gegooide puntloze inningen door pitcher Jos mochten de tegenstanders de mooi gegooide ballen van Cees-Jan het veld in slaan. Dit resulteerde in veel mooie veldacties in het binnenveld en twee goede vangballen van invaller Edwin in het buitenveld. Door een paar schoonheidsfoutjes konden de Red Caps nog 4 punten scoren en was er uiteindelijk ook voor de tegenstander wat te vieren.

De 33 punten van de Blue Hawks werden gescoord door 34 honkslagen waarvan 4 doubles, 2 triples en 1 homerun. Jop sloeg voor de tweede wedstrijd op rij de bal over de hekken. Beste slagman was Jos met 5 honkslagen en een lullige ‘catcher interference’, anders had hij een perfecte 6 uit 6 geslagen.

Komende dinsdag spelen de softballers de ‘kraker’ tegen Phoenix in Zeist om 19.30. De vrijdag daarna spelen ze weer voor eigen publiek in Zwolle tegen UVV, ook om 19.30 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *