Heren softbal wint slordige wedstrijd pas in laatste inning

Als je kampioen wilt worden, moet je ook de mindere wedstrijden winnen. De softballers konden in Nieuwegein tegen de Diamonds moeilijk op gang komen. Maar met een eindstand van 7-16 kunnen we wel spreken van echte scorebordjournalistiek.  Makkelijk ging het niet.

Op het prachtige complex van de Diamonds leek iedereen klaar voor de tweede wedstrijd na de zomerstop. De Blue Hawks zijn nog steeds ongeslagen en dat wilden ze graag zo houden. Maar in de eerste inning waren al de eerste tekenen van concentratiegebrek.

Waar Frank en Edwin nog een honkslag sloegen, kon het hart van de line-up door drie slappe vangballen weer terug naar het dug-out. Dit bleek een begin van de rode wedstrijddraad te zijn. Maar liefst elf keer gingen de softballers uit door een te hoog geslagen bal.

Kunstlicht

In het veld ging het ook niet veel beter. De Nieuwegein Diamonds hadden het moeilijk met de harde ballen van pitcher Jos en toen ze in de tweede inning een paar per ongeluk raakten, hadden de Zwollenaren moeite met de invallende duisternis en het kunstlicht.

Om alvast te oefenen voor het volgende seizoen, wisselden Arno en Jop van positie, dit bleek in de derde inning een ongelukkig keus. Beide mannen hadden moeite met grondballen die ze normaal gesproken makkelijk kunnen verwerken. De Diamonds profiteerden volop van het foutenfestival door de stand tot 7-6 in hun voordeel te brengen.

Vertrouwen

In de vierde inning moest er een achterstand worden goedgemaakt. Edwin en Jop kwamen op het honk maar door weer twee vangballen waren er al snel twee uitjes genoteerd. Sanford had in de vorige inning al een mooie tweehonkslag en kwam gefocust aan slag. Met een daverdende klap vloog zijn geslagen bal tegen de bovenkant van het outfieldhek. Net geen homerun maar wel twee punten en een voorsprong van 7-8.

Door drie snelle uitjes konden de Blue Hawks meteen weer aan slag in de vijfde inning. Vooraf had coach Cees-Jan nog een paar tips om het team scherp te houden en was er een ‘yell’ waar nog op geoefend moet worden.

Glans

De softballers begonnen scherp. Door drie goede honkslagen en een vier wijd werden al snel twee punten gescoord, waarna Jop met twee mannen op de honken de bal over de hekken sloeg. Eindelijk was de glans van het  kampioensteam  (in spé)  weer terug. Arno en Sanford sloegen direct daarna ook twee harde ballen en liepen punten binnen. Met een 7-16 stand kregen de Diamonds nog één kans om terug te komen. Maar door een schitterend dubbelspel van Jop en Jacqueline eindigde de wedstrijd wel in stijl.

Komende woensdagavond spelen de Blue Hawks tegen de Knickerbockers in Soest en op 6 september tegen de Hurricanes in Hilversum. Op 13 september kunnen de heren softballers het kampioenschap vieren in Zwolle.  Dan spelen ze op het softbalveld in Zwolle om 18.30 uur tegen de Harriers uit Zeewolde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *