Heren softbal wint na geweldige comeback

Het heren softbalteam van de Blue Hawks heeft dinsdagavond in een thriller gewonnen van de directe concurrent Phoenix. In Zeist stond na zes inningen een 8-9 stand op het scoreblok. Door de prachtige overwinning staat het softbalteam nu zes punten los van zijn achtervolgers en kon er na afloop al voorzichtig geproost worden op een eventueel kampioenschap.
De vorige wedstrijduitslagen van Phoenix deden al vermoeden dat het geen makkelijke opgave zou worden. De Zwolse spelers moesten allemaal wennen aan een pitcher die niet alleen veel slag gooide, maar ook veel meer snelheid had dan andere tegenstanders.

In de eerste twee innings konden ze daarom geen enkel punt over de thuisplaat krijgen. Aan de andere kant kregen de ‘Feniksen’ wel veel mogelijkheden om punten te scoren. Gesteund door een scheidsrechter die een slagzone had ter grote van een softbal kon de tegenstander maar liefst tien keer op vier wijd leunen. Gecombineerd met een paar harde honkslagen liep Phoenix na drie inning snel uit tot een score van 8-1.

Race tegen de klok

Met nog een kwartier te spelen, begon Blue Hawks aan de vierde inning. Sanford sloeg meteen een harde honkslag door het midden en Jacqueline volgde door naar vier wijdballen te kijken. De top van de slagvolgorde deed daarna wat het moest doen. Frank met een honkslag en Arno met een harde tweehonkslag zorgden voor drie extra en belangrijke punten.

De tegenstanders waren vastberaden om hun grote voorsprong weer terug te pakken, maar door drie acties van tweede honkman Patrick, waaronder een geweldig mooie over-de-schouder vangbal, kon Phoenix geen enkel punt meer scoren. In de vijfde inning wisten de Zwollenaren er nog één punt bij te sprokkelen en hielden ze de mannen uit Zeist puntloos door een snelle 1-2-3 inning.

Concentratie

Omdat er net geen 1,5 uur voorbij was, kon er nog een nieuwe inning worden gestart. Niemand aan Zwolse zijde wist de exacte stand, maar toen ze hoorden dat er maar 4 punten nodig waren, veranderde de mind-set. Jacqueline zette de toon met een geduldige slagbeurt. Door een paar moeilijke ballen fout te slaan, verdiende ze uiteindelijk een vrije loop.

Phoenix kreeg wat moeite met een paar hard geslagen ballen van Frank, Cees-Jan, Jos en Remy waardoor er twee punten binnen kwamen. Helaas waren er ook al twee uit en stonden de heren softballers nog steeds met 8-7 achter. De pitcher was erg gebrand om snel te gooien, maar slagman Patrick bracht hem steeds uit zijn concentratie. Met een ‘volle bak’ sloeg Patrick de bal hard langs het tweede honk waardoor er nog eens twee punten binnenkwamen.

Comeback

Bij een stand van 8-9 moesten de Blue Hawkers nog één keer het veld in om de overwinning veilig te stellen. Pitcher Cees-Jan begon met vier wijd en een strikeout en vervolgens verwerkte korte stop Arno een makkelijke grondbal. Ondertussen was de loper op het derde honk beland waardoor de spanning om te snijden was. Arno pakte ook de laatste grondbal koelbloedig en iedereen kon opgelucht ademhalen toen Jaqueline, met de zon pal in haar gezicht, de aangooi in haar handschoen dichtkneep.

Komende vrijdagavond spelen de softballers een thuiswedstrijd om 19.30 uur tegen UVV uit Utrecht. Kom de Blue Hawks ook aanmoedigen in de strijd om het kampioenschap!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *