Heren softbal sluit kampioensseizoen af in stijl

Met een vermakelijke pot softbal hebben de heren softballers hun ongeslagen status weten veilig te stellen. Door de Centrals uit De Bilt te verslaan met 9-19 hebben de Blue Hawks een mooi seizoen afgesloten zoals het hoort. De heren wonnen dit jaar maar liefst 17 van de 18 wedstrijden en speelden één keer gelijk. Van tegenstand was weinig sprake in de 3e klasse en de softballers kunnen zich nu gaan focussen op 2014 en de 2e klasse.

Voor de laatste wedstrijd van het seizoen moesten de heren nog eenmaal de A28 bedwingen. Richting een idyllisch dorpje aan één van de uitlopers van de Utrechtse Heuvelrug. Na een toeristische route, mede mogelijk gemaakt door de dikke vingers van Cees-Jan en zijn Tom-Tom,  werden de Zwollenaren warm ontvangen door de Centrals. In De Bilt was het kwik inmiddels gedaald tot onder de 10 graden en na een korte warming-up kon het slaggeweld beginnen.

Door een honkslag van Patrick, een driehonkslag van Arno en een tweehonkslag van Jop kwam Blue Hawks direct op een 0-2 voorsprong.  Helaas bleef de teller abrupt steken en konden de mannen het veld in met een alternatieve opstelling. Bij gebrek aan vier basisspelers, waarvan twee catchers, werd Jop aangewezen tot gelegeheidsachtervanger. Gelukkig werden de knuckleballen van pitcher Patrick driemaal achter elkaar precies op de Zwolse outfielders geslagen en gingen ze weer snel aan slag.

Snelheidswisselingen

Mede door vijf opeenvolgende honkslagen konden de softballers in de 2e inning de voorsprong uitbreiden naar 0-7. De pitcher van de tegenstander werd vervangen door een ervaren ballengooier, en de Blue Hawks moest even weer wennen aan de snelheidswisselingen. In de gelijkmakende slagbeurt wisten de Centrals de fladderballen van Patrick opeens weer te raken. Zes honkslagen en een paar fouten later was de spanning weer terug in de wedstrijd. Een gelijke stand van 7-7.

Het Zwolse antwoord kwam al snel in de 3e inning. De softballers konden achtmaal over de thuisplaat lopen met als hoogtepunt de driehonkslag van Patrick, die daarmee 2 punten binnen sloeg. Maar de Centrals waren nog niet klaar. Op het pitchen van Cees-Jan konden de eerste twee slagmannen nog scoren maar door een paar goede acties van het veld bleef het daar ook bij. De tussenstand: 9-15.

Frituurhapjes

In de 4e, 5e en 6e inning scoorden de heren nog eens 4 punten en liet de verdediging geen steken meer vallen. Cees-Jan gooide drie prachtige strikeouts waar elke gelegeheidscatcher van droomt. Mede door een paar goede defensieve acties van Jacqueline, Remy en Arno werd de wedstrijd in het spreekwoordelijke slot gegooid. De eindstand van 9-19 was een prima resultaat en de uiterst sportieve Centrals trakteerden de kampioenen uit Zwolle op een heerlijke schaal met frituurhapjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *