Heren softbal nog steeds ongeslagen

De heren softballers van Blue Hawks hadden vrijdagavond weinig moeite met hun tegenstander Quick uit Amersfoort. Na 4 en een halve inning was de eindstand 18-5 en konden de heren weer een overwinning aan hun totaal toevoegen. De Blue Hawks staan nu fier bovenaan de ranglijst met zeven winstpartijen en nul nederlagen. De eerstvolgende op de ranglijst, Phoenix-2 uit Zeist, heeft al twee keer verloren.

In de eerste inning werd al snel duidelijk waar de kracht van de heren softballers ligt. Door 7 honkslagen, waaronder 4 ‘doubles’, kwamen er 5 punten over de thuisplaat. Helaas moest Ruly het strijdtoneel vroegtijdig verlaten omdat hij niet meer soepel de honken kon ronden vanwege een blessure aan zijn voet. Na de wedstrijd vertelde een teleurgestelde Ruly dat hij het komende weekend niet meer op zijn geliefde klompen kan lopen.

Pitcherwissel

Startend werper Jos kreeg in de eerste inning geen punten tegen, maar had in de tweede inning wat meer moeite met zijn controle. Normaal gesproken zou Cees-Jan het werpen overnemen, maar hij was helaas ziek. Gelukkig hadden de Blue Hawks nog een troef binnen de gelederen. Pitcher Patrick had al een paar weken flink geoefend en mocht de rest van de wedstrijd afmaken. Gesteund door een paar mooie vangballen en veldacties had Patrick weinig moeite met de slagmannen van Quick.

Slagkracht

Aan slag verslapten de Blue Hawks geen enkel moment. In de laatste 3 inningen werden nog eens 12 honkslagen geslagen waaronder 5 ‘doubles’ en een homerun. Dat resulteerde in 13 gescoorde punten. Nieuwkomer Jop sloeg eindelijk de schroom van zich af. Waar hij vorige week nog 4 keer achter elkaar uitging, sloeg hij vrijdag de bal over de hekken. Jarno, Arno en Sanford waren stuk voor stuk goed voor 3 honkslagen.

Volgende week vrijdag spelen de heren softballers om 19.30 uur thuis tegen de Red Caps uit Leusden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *