Heren honkballers winnen na zenuwslopende thriller

Het heren honkbalteam van de Blue Hawks heeft zondag een prachtige overwinning uit het vuur gesleept tegen de Radboud Rangers. Door goed samenspel en doorzettingsvermogen kon coach René Cornelissen na 9 inningen weer rustig adem halen. Het is voor het ‘nieuwe’ team alweer de 2e overwinning op rij. Waar iedereen had verwacht dat het een zwaar seizoen zou worden, kunnen de heren nu stiekem hopen op een plek bij de eerste drie.

De Radboud Rangers uit Nijmegen waren vooraf getipt als titelkandidaat, dus de Blue Hawks hadden niet zo veel vertrouwen in een goede afloop. De bedoeling was om vooral goed en verzorgd honkbal te spelen, winnen was minder belangrijk. Dit zei winnend coach Cornelissen tegen zijn spelers vlak voor de wedstrijd.

Geconcentreerd

De wedstrijd begon meteen goed. Door twee rake klappen van Yan Kei en Nathan, en een beetje hulp van de harde wind, stond het al snel 0-3 in het voordeel van de Blue Hawks. Waarna startende pitcher Marten de slagmannen van Radboud Rangers in toom moest houden. Ook zij hadden een paar honkslagen die vooral gepakt werden door de wind en niet door de defensie van Zwolle. De 1e inning was een goed beeld van hoe de rest van de wedstrijd zou verlopen. Dankzij twee vangballen van outfielder Sebastiaan, waaronder eentje van MLB-kwaliteit, kregen de heren honkballers geen punten meer tegen. Helaas kon Marten niet verder met pitchen en moest Cornelissen een beroep doen op trainer/speler Jop. Met de honken vol sloeg de slagman de bal recht naar de pitcher waarna er een broodnodig dubbel spel over thuis werd gemaakt.

 

Offensief

Aan slag hadden de heren onverwacht weinig moeite met de pitcher van Nijmegen. Ook op de honken kwam veel dreiging door de snelle benen van Renjie en Yan Kei. Door een goede rally in de 5e inning konden de Zwollenaren uitlopen naar een 3-8 voorsprong. Marten en Jop sloegen beide een geplaatste honkslag waar in totaal 4 punten op binnen kwamen. De Rangers gaven echter niet op en sloegen met een paar hit & run acties door de Zwolse verdediging heen. Na 7 spannende inning was de stand in evenwicht. 9-9.

Renjie stootslag

Totale teamprestatie

De spanning was goed te voelen onder de spelers, maar iedereen had wel het gevoel dat er iets te halen viel in Nijmegen. Met de ’top of the list’ aan slag begonnen de Blue Hawks aan de 8e inning. Niemand gaf zich zomaar gewonnen en door een paar veldfouten van de Radboud Rangers stroomde de honken snel vol en ook weer leeg. Slagman Armando was in goede doen en kon met zijn 3e honkslag van de wedstrijd een belangrijk punt binnen slaan. Waarna Nathan dankzij rookie Selwyn ook nog het 13e punt voor Zwolle kon maken. In de gelijkmakende slagbeurt van de 8e inning hielden de heren knap de nul door een paar goede vangballen van Nathan en Selwyn, waarna de alles beslissende 9e inning begon. De Blue Hawks konden zelf geen punten meer scoren, waardoor de aller laatste slagbeurt van de Rangers beslissend zou zijn. Pitcher Jop en catcher John hadden na 8 inningen opeens last van de scheids die zijn slagzone had bijgesteld tot maatje brievenbus. Hierdoor konden de Rangers rustig wachten op 4-wijd of een bal recht door het midden. De daarna onvermijdelijk honkslagen zorgden voor 3 punten en een stand van 12-13 in het voordeel van Zwolle. Met één man op het honk sloeg de slagman van Nijmegen de bal diep het outfield in, waar Selwyn tot grote vreugde van het team zijn 4e en tevens belangrijkste vangbal van de dag maakte.

Boxscore Rangers-Blue Hawks

Zondag 27 april spelen de heren weer een thuiswedstrijd tegen de Moorfielders uit Ede. Aanvang 14.00 uur.

 

1 Reactie

  1. Als je een coach hebt als René Cornelissen die zijn spelers tot op het bot kan motiveren, kunnen ze het heel ver gaan brengen komend seizoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *