Heren honkballers verliezen in stijl in Arnhem

In een leuke sportieve wedstrijd heeft het heren honkbalteam in stijl verloren van koploper Arnhem Rhinos 2. Het verlies met 12–4 kon zeker acceptabel worden genoemd.

In de eerste drie innings kon Blue Hawks de koploper in de competitie nog goed bijhouden. In de vierde inning echter lieten de Arnhemmers zien waarom ze willen promoveren om volgend seizoen in de 3e klasse te kunnen starten op hun nieuwe veld, dat volgend seizoen in gebruik wordt genomen. In deze inning kreeg Arnhem Rhinos maar liefst vijf vrije lopen, zodat de thuisploeg eenvoudig uit kon lopen naar de uiteindelijke 12–4 winst.

Pitchers

Bij de Zwolse ploeg had de vijftienjarige Thomas plaatsgenomen op de heuvel. De junior leek aanvankelijk nauwelijks onder de indruk van de koploper en schakelde vier tegenstanders uit met drie slag. Zonder de eigen competitiedruk stond de junior in 3 ½ inning slechts vier honkslagen toe. Na een uur werd Thomas afgelost door Yan Kei. De Zwolse reliever kreeg twee honkslagen tegen.

Closer Marten deed zijn werk goed en liet niemand meer scoren. In de vijfde en laatste inning kreeg Marten maar vier slagmannen tegenover zich en na precies twee uur spelen eindigde hij de wedstrijd in stijl met drie strikeouts op rij. De drie pitchers van Blue Hawks kregen zeven honkslagen tegen, waarvan twee tweehonkslagen. Twaald spelers kregen een vrije loop en één tegenstander kon na het eerste honk met geraakt werper.

Homerun

Victor beleefde voor Blue Hawks een hoogtepunt. In de derde inning kreeg hij de bal perfect op de knuppel. De bal verdween over het hek in de bossage voor een regelrechte homerun. “Ik voelde niet dat ik hem raakte!”, zei hij na afloop. Victor bracht daarmee ook Sebastiaan over de thuisplaat. Victor was vandaag goed aan slag, want hij sloeg in de laatste inning ook nog een tweehonkslag. Honkslagen waren er ook voor Wybren en Thomas (tweehonkslag). Punten werden gescoord door Victor, Sebastiaan, Wybren en Thomas.

Met nog twee wedstrijden voor de boeg wacht volgende week de laatste thuiswedstrijd tegen Bedrocks. De heren zullen hun verdiende derde plaats in de competitie dan weer kunnen verdedigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *