Heren honkbal verdiende winnaar openingswedstrijd

Onder leiding van de nieuwe coach René Cornelissen stond zondag de openingswedstrijd tegen WSB op het programma. Met startend werper Marten en met Steven achter de plaat, werd het een succesvolle dag voor het team dat sinds lange tijd weer in de derde klasse uit komt.

De eerste inning kwam dan ook rechtstreeks uit het boekje. Marten vond gemakkelijk de slagzone, waar de tegenstander geen reactie op kon geven. In dezelfde inning liepen de heren honkballers uit naar 2-0.De derde inning bleek een mindere te zijn voor de Hawks. Door vele errors van zowel de binnen als buitenvelders, stroomden de punten binnen voor de ploeg uit Apeldoorn. Hoewel de kopjes na de derde uit en bij een score van 2-5 even naar beneden ging, wist de ploeg door een peptalk van aanvoerder Armando de moed er in te houden. De inningen daaropvolgend zagen we een aanvallende Zwolse ploeg. Door knappe hits van onder andere Albert en John wist de ploeg terug te komen tot een score van 4-5 en vervolgens 5-5.

DSC_0237

Aanvallend en verdedigend succes
Verdedigend waren de Hawks oppermachtig. Nathan wist met twee honken bezet een vergeslagen bal dat richting de hekken vloog, op katachtige wijze te vangen waardoor WSB geen punten kon scoren. Ook werd het publiek flink vermaakt door een fantastische play van tweede honkman Yan Kei. Met één uit en een man op het tweede honk wist Yan Kei een hard geslagen bal te vangen, om vervolgens op het honk te stappen waardoor de slagman en de man op het tweede honk terug naar de dug-out konden lopen. De remmen waren vervolgens los bij de Haviken. Een hit van Catcher Steven leek even over de hekken te gaan maar belandde er net voor. Nieuwkomers Selwyn en Johan wisten in hun eerste competitiewedstrijd voor de Blue Hawks ook het thuishonk te bereiken, wat Renji, Yan Kei en Marten ook wisten te doen. Hierdoor liep de score flink uit.

Het mooiste moment van de dag
Hoogtepunt in de achtste inning kwam van pitcher Marten. Na een fastball te hebben gegooid werd de bal hard geslagen in de richting van de Zwolse Pitcher die de bal in no-time met zijn backhand in zijn handschoen zag belandden. Met deze actie zorgden de Zwollenaren voor een nog harder gejuich bij het publiek. Closer Jop maakte in de negende inning en bij een score van 12-5 een einde aan alle spanning, door drie op, drie af te gooien.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *