Heren honkbal ten onder in de regen

Ondanks het bar slechte weer hadden beide teams in overleg besloten om de wedstrijd toch te spelen.
Blue Hawks dat nog ongeslagen was, moest zijn meerdere erkennen aan de mannen uit Ede.
Eindscore 16-28

De wedstrijd begon goed voor de heren uit Zwolle, na een drie op drie af met behulp van het scherpe pitchen van werper Marten, kwamen de haviken al gauw op een voorsprong van 2-0 in de eerste inning.
Helaas kwamen de Moorfielders al snel in het spel tijdens de tweede inning, een inning waar Marten in de stromende regen zijn uiterste best deed, zag hij zijn binnenveld veel veldfouten maken en wisten de Moorfielders meerdere keren de bal uitstekend op de knuppel te krijgen.
Uiteindelijk stonden de Heren van Blue Hawks 4-15 achter na de derde inning.

Een verloren wedstrijd of toch net niet?
Na een peptalk van assistent coach Jop Strick kwam er toch nog wat vechtlust terug bij de Blue Hawks. Jop ging zelf op de heuvel en wierp ballen waar de slagmannen van de Moorfielders flink wat moeite mee hadden en gaf ze hierdoor geen kans om extra punten te scoren. aan het einde van de zesde inning was de stand, mede door het sterke pitchen van Jop en het goede slag en veldwerk van de heren, teruggewerkt tot 16 – 19.
Hoogtepunt hierin was een dubbel van Nathan, hij zag zijn bal net niet over het hek verdwijnen.

Aan het einde van hun Latijn.
Na een meer dan vier uur durende wedstrijd in de regen kwam er dan toch een einde aan de wedstrijd. De vermoeidheid en irritatie (door veldfouten) was duidelijk teveel geworden voor de Zwollenaren. De Moorfielders maakten goed gebruik van de onoplettendheid van de tegenstander, door op veel cruciale momenten honken te stelen om uiteindelijk het puntenaantal en eindstand vast te zetten op een flinke 16 – 28.

Volgende week reizen de Blue Hawks af naar Hengelo waar de Giants wachten. Blue Hawks zal dan opnieuw met 18 man afreizen om te strijden en hopelijk de twee punten mee naar huis te nemen.

Sebastiaan Postma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *