Heren honkbal krijgt klop, en geeft pak slaag

Voor het heren honkbalteam stond er afgelopen zondag zo vlak voor de zomerstop een zware dubbel op het programma. Om 12.00 uur stond de wedstrijd tegen de ongeslagen koploper Arnhem Rhinos op het papier en moesten de heren vervolgens om 15.00 uur aantreden tegen de nummer vier, Bedrocks.

Ongeslagen waren de Arnhemmers  en dat bleven ze ook. In de wedstrijd waar Armando als startend werper mocht beginnen, werd het verschil als snel duidelijk. Al in de eerste inning stond het 1-9, en die achterstand wisten de Zwollenaren niet in te halen.

Armando kreeg een ware homerun voor zijn kiezen. Hij en zijn teammaten konden alleen maar toekijken hoe de bal ver over de weg de bosjes in verdween. Een eindscore van 1-19 was dan ook zwaar verdiend en dat konden de heren zich zelf ook deels aan rekenen.

Op dreef

Na een peptalk van coach Erwin stond er een nieuw en fris team aan het begin van de tweede wedstrijd en dat was goed te merken. Pitcher en catcher duo Armando en Nathan waren flink op dreef in deze tweede wedstrijd. In het binnenveld zagen we junior Thomas die voor het eerst met het herenteam mee deed knappe defensieve acties verrichtte.

Na een spannend eerste half uur (2-2) werd het verschil in de minuten daarna alleen maar groter in het voordeel van de Zwollenaren. Moment van de dag was de in the park grand slam homerun‘ van Nathan. Dit betekende zijn eerste grand slam ooit, wat uitbundig gevierd werd bij zijn aankomst bij de dug-out.
Veel punten werden gescoord door middel van doorgeschoten ballen, waardoor de score snel op liep. Om 17.10 uur stond er een score van 21-5 op het scoreboard, wat toch een goede uitslag is, gezien de eerste wedstrijd in Emmen werd verloren.

Rust

Het heren team neemt op dit moment rust, en gaat in augustus weer flink aan de slag om in ieder geval te proberen om in de top-3 te blijven.   Zin om een keer mee te trainen? Dat kan altijd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *