Heren honkbal imponeert tegen koploper

Het heren honkbalteam heeft de derde plek vast weten te houden na een meer dan verdiende zege op koploper Cubs. In een grimmige wedstrijd verloor de koploper twee belangrijke punten aan Zwolle, waardoor de nummer twee in het klassement Arnhem Rhinos weer volop meedoet in de strijd om het kampioenschap.

Het heren honkbalteam van BLue Hawks is gezien de statistieken vooral in de eerste innings van de wedstrijden aan slag heer en meerster. Dat liet de Zwolse ploeg ook zien tegen de Cubs. Een achterstand van 0-1 werd in diezelfde eerste inning nog weggepoetst.

De pitcher van de Cubs, die in de vorige wedstrijd (11-3) geen gevaar kende, speelde gisteren voornamelijk tegen zichzelf en de scheidsrechter. Dit in het voordeel van de Zwollenaren, die er veelal gebruik van wisten te maken. Door enkele veldfouten stond na de eerste inning een 3-1 op het scoreblok.

Armando  op dreef

Startend werper Armando begon goed en eindigde geweldig. Op zijn slider werd te traag gereageerd, waardoor hij diverse strikeouts wist te gooien. Het was dan ook goed te zien dat hij in de zomerstop veel en hard heeft getraind op zijn controle en snelheid.

Ook catcher Nathan was meerdere keren goed alert. Bij één en drie bezet wist hij een doorgeschoten bal op miraculeuze wijze bij Armando te bezorgen, waardoor hij de sprintende honkloper bij de thuisplaat op tijd wist te tikken.

Grote schrik

Behoorlijk schrikken was het wel toen Yan Kei een zogeheten ‘wild pitch’ op zijn achterhoofd kreeg nadat hij weg dook. Gelukkig kwam de bal tegen de onderkant van de helm, waardoor hij wankel naar het eerste honk kon lopen. De druk van de Blue Hawks werd doorgevoerd door onder andere een prachtige tweehonkslag van Nathan. Hierdoor kwamen Victor en Yan Kei binnen.

Armando wist in de laatste inning gemakkelijk te overleven. Na een three-pitch inning wist hij de zege veilig te stellen. Volgende week spelen de heren thuis tegen laagvlier Caps, dat nog steeds op de eerste overwinning wacht. Deze wedstrijd op zondag 25 augustus begint om 12.00 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *