Heren honkbal wint na rally in de achtste inning

Na het zware verlies van vorige week in eigen huis was het vandaag zaak voor het heren honkbalteam om de aansluiting bovenaan de ranglijst te verstevigen. Blue Hawks kwam traag op gang in Hengelo maar liet het haar op de tanden in de achtste inning pas echt zien. in die inning wisten de haviken maar liefst negen keer te scoren en in de negende inning zeven keer. Giants dat tot de zevende inning op koers lag voor de overwinning, kon deze tegenslag niet meer te boven komen. Einduitslag 11-24.

 

Uitstekend begin voor Yan Kei

Nadat Nathan in de eerste inning voor het eerste punt wist te zorgen was het voor startend werper Yan Kei even geleden dat hij op de heuvel stond.
Na een knappe drie op drie af waarin het hoogtepunt een 4-6-3 dubbel spel was, kon Yan Kei terug kijken op een meer dan geslaagde eerste inning.
De inningen daaropvolgend konden de Giants profiteren van meerdere errors in het binnenveld en door diverse doorgeschoten ballen. Het buitenveld daarentegen scoorde een honderd procent score.
Nieuwkomer Selwyn zorgde op cruciale momenten voor knappe vangballen in het rechtsveld, wat zijn collega’s Johan en Nathan kopieerden.
Na de derde inning keken de Blue Hawks tegen een achterstand aan van 6-3.

Honkbal 4 mei john

De inhaalrace

In de vierde inning nam Renjie het over van Yan Kei en dat deed hij meer dan goed.
Renjie kreeg twee runs tegen. Met mondjesmaat kwamen de punten binnen voor de Blue Hawks door onder andere hits van Wybren en Nathan die inmiddels een nieuwe pitcher tegenover zich zagen staan.
Giants pitcher Van Raalte had het werpen goed onder de knie waardoor de Blue Hawks geen kans zag om terug te komen in de wedstrijd.
Aan het einde van de zevende inning stond het dan ook 11-8.

Honkbal 4 mei Renji

Hit na hit

De ommekeer kwam in de achtste inning, en hoe!
De ene hit na de andere zorgde er al snel voor dat de score teruggebracht werd tot 11-10. Toen Pitcher van Raalte werd gewisseld was het helemaal gedaan voor de Giants. Zijn vervanger wist alles op de zogenaamde ” Sweet spot ” te gooien wat resulteerde in onder andere doubles voor Nathan en Renji.
Daarmee was het nog niet klaar in dezelfde inning. Daan, Steven, Jop, Armando, Wybren, Marten en John hadden het ook op hun heupen en zorgen voor een riante voorsprong waardoor er wat lucht kwam bij de spelers en coach Cornelissen.

 

Honkbal 4 Mei Nathan

Closen

In de achtste inning wist closer Marten door een sterk optreden de nul te behouden, wat ook gezegd moet worden van catcher Steven die negen innings lang achter de plaat heeft gestaan.
Ook in de negende inning stroomden de punten binnen door klasse hits van o.a. Wybren en Daan.
De wedstrijd werd in stijl afgesloten door een fantastisch dubbel spel met Daan in de hoofdrol en een strike out van closer Marten.

Komende week komt mede koploper Rhinos te Arnhem op bezoek in Zwolle.
Blue Hawks kent de tegenstander goed en weet dat het een lastige maar zeker geen onmogelijk opgave is.
Kom jij de ploeg ook aanmoedigen?

11 mei – 14:00

Honkbal 4 mei

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *