Grote opkomst bij eerste online ALV

Met zo’n 30 leden hebben we vanavond de eerste online Algemene Ledenvergadering gehouden. Vanwege de coronamaatregelen kon dat helaas niet in de kantine. Maar gelukkig was de opkomst via Microsoft Teams ook heel erg hoog. Tijdens de ALV werd onder meer gesproken over de contributie, de verdeling van taken en ideeën voor een nieuw uniform.

Met alle aanwezige leden, ouders en andere geïnteresseerden hebben we teruggekeken op het afgelopen coronajaar. De jaarrekening over 2020 zag er goed uit. Dat kwam voornamelijk door de verschillende steunmaatregelen die we vanwege de coronamaatregelen hebben gekregen.

Ook werd duidelijk dat we nog veel meer inkomsten uit de sponsoring kunnen en willen halen. Dat kunnen we niet alleen. We kunnen hier alle hulp bij gebruiken.

Contributie vastgesteld

De gezonde financiële basis maakt het niet nodig om de contributie te verhogen. Dat voorstel werd goedgekeurd door de aanwezige leden. Een mooie uitkomst, want dat betekent dat we onze sporten nog steeds betaalbaar kunnen houden voor onze leden.

Tijdens de Algemene Ledenvergadering hebben we ook nagedacht over een mooie (nieuwe) activiteit voor dit jaar. Als we straks weer met z’n allen het veld op willen, moeten we daar op een mooie manier gebruik van maken.

Er werden meteen verschillende goede ideeën genoemd. Zoals een honkbalkamp, een Baseball5-toernooi en een vriendentoernooi. Samen gaan we in gesprek om deze plannen verder uit te werken. Maar we staan ook nog steeds open voor meer ideeën. Heb jij een goed voorstel voor een leuke, gezellige, bijzondere of unieke activiteit? Dan dagen we je uit om die met ons te delen. Stuur hem naar ons op via info@bluehawks.nl.

Verdeling van taken

Daarnaast willen we de organisatie van onze club beter regelen. We hebben veel leden die helpen. Maar er zijn ook nog te vaak taken die blijven liggen. Of steeds door dezelfde leden moeten worden gedaan.

Het is begrijpelijk dat je niet zomaar een vrijwilligersfunctie oppakt. We zijn allemaal erg druk. Werk, kinderen, opleiding. En het is ook belangrijk dat je naast het zelf honkballen en softballen ook nog wel vrije tijd overhoudt voor leuke dingen.

Toch willen we wel samen met jullie wat taken uitvoeren. We hebben daarom gekeken hoe we taken zoveel mogelijk kunnen opknippen. Zodat je hooguit 1 of 2 keer per jaar iets hoeft te doen. Daarvoor hebben we een lijst gemaakt met taken. Jullie kunnen die zien op www.bluehawks.nl/ikdoemee. Via deze link kun je je met een paar klikken aanmelden. Na de ALV hebben de eerste leden hier al gehoor aan gegeven.

Nieuw uniform

Tijdens de rondvraag hebben we een verkennend gesprek gehad over onze uniformen. De insteek daarvan is dat we onze blauwe broek straks misschien moeten inruilen voor een witte of grijze broek. Maar hierbij is alles mogelijk. Ook bijvoorbeeld een volledig nieuw logo op ons shirt. Op een later moment willen we met meer leden om tafel om hier verder over na te denken. Wil je meepraten? Of heb je nu al goede ideeën? Laat het ons weten!

Na ruim 1 uur hebben we onze eerste online Algemene Ledenvergadering afgesloten. De notulen maken we binnenkort beschikbaar op de Besloten Ledenpagina. Heb je nog geen inloggegevens? Dan kun je die op die pagina aanvragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *