Grote delegatie van Blue Hawks naar NK

Blue Hawks vaardigt dit jaar 7 jeugdspelers, 3 coaches en 1 scheidsrechter af naar het Nederlands kampioenschap Little League. Het toernooi wordt van zaterdag 27 tot en met maandag 29 mei gespeeld op 3 locaties in Nederland.

In totaal nemen 700 kinderen met hun regionale teams deel aan het NK Little League. De wedstrijden vinden plaats in Almere (softbal), Rotterdam (Littles en Juniors) en Hoofddorp (Intermediates en Seniors).

Vijf jeugdspelers van Blue Hawks zijn in de klasse Intermediates geselecteerd voor het team van Noord-Nederland. Dat zijn de U12-spelers Thijs Dekker, Roan Ebbelink en Joaz Willebrandts en de U15-spelers Raúl de Bruijn en Jort van Munster. Het team wordt gecoacht door oud Blue Hawks-spelers Frank en Maickel Ebbelink.

World Series

Op de mooie velden van Hoofddorp Pioniers treffen de Intermediates van Team Noord in hun poule de regionale teams van Oost-Nederland en Brabant. In de andere twee poules zitten Haarlem, Den Haag, Rotterdam, Noord-Holland, Midden-Nederland en Amsterdam.

De winnaar van het toernooi plaatst zich voor de Europese Little League Baseball Regionals Qualifier in juni in Tsjechië. Het finaletoernooi is de Little League Baseball World Series. Dat toernooi start eind juli in het Amerikaanse Livermore (Californië).

Seniors

Voor de Seniors van Team Noord zijn U21-spelers Sem Huizing en Pim Oele geselecteerd. Zij spelen hun wedstrijden ook in Hoofddorp. Noord-Nederland is in een poule ingedeeld met de sterke teams van Rotterdam, Zuid-Nederland, Amsterdam en Oost-Nederland.

De winnaar van dit toernooi verdient een ticket voor de Senior League Baseball Regionals in juli in Novara (Italië). De Senior League Baseball World Series vindt vanaf eind juli plaats in het Amerikaanse Easley (South Carolina).

Coaches

Ook zijn komend weekend drie spelers van Blue Hawks als coach actief op het NK Little League. Amber Freriks en Niels Pleeging zijn in Rotterdam de coaches voor de Littles van Team Noord. Noud Freriks is in Rotterdam één van de coaches van de Juniors van Team Noord. In Hoofddorp is Henri Bruins Slot één van de scheidsrechters tijdens het toernooi.

Blue Hawks wenst iedereen veel succes, plezier en sportiviteit op het NK!

Op de foto staan alle spelers en coaches van de selectieteams van Noord-Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *