Griezelen tijdens geslaagde jeugdactiviteit!

Gisterenavond was het clubhuis van Blue Hawks omgetoverd tot één groot spookhuis. Als voorbereiding op deze activiteit hebben de jeugdleden verschillende aanwijzingen gekregen. Met vier spannende uitdagingen moesten de jonge honkballers stukjes van een plattegrond proberen te verzamelen. Dat ging niet zo gemakkelijk, nadat zij de activiteiten hadden doorstaan, moesten zij ook met hun handen in een pot vol met aarde en wormen om zo het puzzelstukje te pakken te krijgen. Zou het hun gelukt zijn om het mysterie op te lossen?

Achter de toegangsdeur van de kantine was niets meer zoals het was. Met de aankleding en de spannende muziek werden de zenuwen van de jeugdleden op de proef gesteld.

Activiteiten

Bij binnenkomst werden de kinderen opgedeeld in groepjes. Achter de deuren waren vier activiteiten zoals ‘lampion maken’, ‘spinnenweb klimmen’, ‘blikgooien’ en ‘voelen, ruiken & proeven’.

De kinderen gingen vol enthousiasme van start en hebben elke activiteit goed doorstaan. Nadat de activiteiten afgerond waren mochten de kinderen proberen om alle opgerolde puzzelstukjes open te maken en het tot één plattegrond te maken.

 

DSC_1910Spinnetje – Plakje’
In de pauze kregen de kinderen wat drinken en moesten ze zich alweer voorbereiden op een spannende spooktocht. Gelukkig was er nog even tijd voor een spelletje ‘Spinnetje-Plakje’.Enkele leden van het team kregen een blinddoek om, aan de rest was het de taak om je teamgenoot de juiste weg te wijzen naar het spinnenweb.

Dit varieerde van iemand gewoon tegen het raam aanduwen zodat de spin er vanzelf op zou plakken tot heel geduldig tips geven en de spin na ronde 3 er nog niet op zat. Iedereen heeft goed zijn best gedaan en was klaar voor het volgende onderdeel.

Spooktocht

De jeugdleden wisten waar ze naar toe moesten en gingen nog éénmaal het spookhuis naar binnen om het lichtje te pakken dat zij hadden gemaakt. Als één grote lichtjesslinger gingen zij naar het bos. Aan het einde van het pad was een groot veld bezaaid met gekleurde ringen. Aan deze gekleurde ringen zaten witte kaartjes, maar op slechts één stond een aanwijzing. ‘Sara weet waar’.

Gelukkig kregen zij tijdens deze avond hulp van de dochter van S. Pook. Sara wist precies waar zij altijd met haar vader aan het vissen was. De jeugdleden bedachten zich geen moment en gingen daar waar zij dachten dat de pot lag op onderzoek uit. Nog geen vijf minuten later had Geffrey de verlichte pot gevonden met de sleutel erin.

foto (3)Dichte ruimte

Nadat de sleutel gevonden was, mocht Raúl naar de dichte ruimte om te kijken of daar de sleutel op past. Raúl vond het wel een klein beetje spannend. ‘Wat zit daar dan achter die deur?’ ‘Vind ik dat wel leuk?’. Gelukkig was alle spanning verdwenen toen hij overal in deze ruimte geld zag liggen. 25.000 euro van S. Pook en zijn drie werklieden.

Doordat de jeugdleden van Blue Hawks het mysterie hebben opgelost, is dit geld veranderd in chocolademunten. Hierna konden de kinderen opgelucht ademhalen en smullen van broodje knakworst. Maar wacht eens even, dat lijkt op een vinger!

DSCN1094DSC_1939DSCN1091

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *