Geslaagde Seniorenactiviteit

Afgelopen zaterdagavond zijn er een tiental seniorenleden bij elkaar gekomen voor weer een nieuwe activiteit. Met laarzen aan en een zaklamp onder hun armen waren zij klaar voor de avond. Om half acht werd iedereen verwelkomt met een hapje en een drankje. Met een rugtas vol met eten, drinken en handige tools voor het opzoeken van de caches, waren zij klaar om te vertrekken. Op naar het Westerveldse bos om te ‘Geocachen’.

De fietsen waren nog maar net neergezet of er werden al verschillende tactieken bedacht. De groepjes werden verdeeld en de beschrijvingen werden doorgelezen.

Iedereen kreeg een belangrijke taak, zo moest één iemand de weg wijzen door middel van een kompas of het GPS-systeem, maar moest een ander weer de beschrijving ontcijferen voor bepaalde aanwijzingen. Één ding was zeker, iedereen had zijn zinnen gezet op het vinden van zoveel mogelijk caches.

Kirsten2Juiste route

Al gauw bleek dat het groepje van Kirsten de beste route heeft genomen. Zij waren begonnen bij Cache nummer 7 en deze lag diep in het bos. Met nog een beetje licht van de zon, was deze dus vrij makkelijk te vinden. Als aanwijzing werd er gewezen op ‘Eekhoorntjesbrood’. Zoeken naar een Paddenstoel? Of zaten zij er volledig naast? Na 10 minuten had Rozemarijn in het midden van een boom de cache gevonden. Uiteraard ‘Blue Hawks’ op de rol geschreven en op de applicatie aangegeven dat zij de cache hadden gevonden.

Bij de tweede cache werd er geattendeerd op ‘High Voltage’ nadat de rebus op papier werd opgelost, hadden zij hun eerste hint. De applicatie gaf aan dat er gezocht moest worden naar iets wat erg klein was. Maartje twijfelde geen moment en ging gelijk zoeken naar wat zij dacht, een batterij. Maartje trok aan het juiste eind en vond aan de zijkant van de weg, dicht bij de bomen een batterij verstopt in een boomstronk. Opengedraaid, naam er op geschreven en uiteraard een visitekaartje van Blue Hawks erin gestopt.

foto 2 (3)

Bij de derde cache kregen zij als hint: ‘Huisvuil’. Snoeppapiertjes die wel jaren konden blijven liggen in het bos. Na op het GPS-Systeem de juiste coördinaten te hebben gevonden, gingen zij gelijk aan de slag. Het werd immers al wat donkerder. Na even zoeken vond Kirsten een Mentos-rolletje op de grond met daaraan vast de derde cache.

 

kirstenVissen

Toen het groepje van Kirsten bij de vierde cache al was, stond het groepje van Henri nog steeds bij de eerste cache. Zij moesten bij de eerste cache visdraad met magneetjes gebruiken. Met Jop half hangend in de sloot en Karin die nog steeds aan het graaien was in een put, hebben zij toch besloten om de eerste cache te laten voor wat het was. Zij waren er namelijk van overtuigd dat de cache in een vis verstopt was, doordat niet alleen zij, maar ook het GPS-systeem van slag was. Bij de tweede cache behaalde zij meer succes. Na vijf minuten zoeken vonden zij (nep)kauwgom op de grond. Aan de onderkant was de kleine scroll verstopt.

Afsluiting

geocachen gelukt

Eenmaal bij het clubgebouw aangekomen werd er bekeken via de applicatie wie de meeste caches had behaald. Het groepje van Kirsten heeft er 6 behaald en sommige beweren dat zij nog steeds in de sloot aan het vissen is voor de 7e cache. Met 6 ‘smilies’ op het scherm, konden zij toch met trots zeggen dat ze hadden gewonnen. Als afsluiting werd er chocolademelk met slagroom gedronken en kon iedereen genieten van een variatie aan hapjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *