Geslaagde eerste Welcome Friends dag

“En mag ik hem gewoon zover weg slaan als ik kan?”, vraagt een jongetje glunderend. IJverig trekt hij aan zijn knuppel en probeert de bal zo hard mogelijk te raken. Zijn vriendje, al een tijdje lid van Blue Hawks, kijkt trots toe. De Zwolse honkbal- en softbalvereniging kon zich geen betere omstandigheden wensen voor de allereerste editie van de Nationale Welcome Friends dag.

Ruim dertig kinderen waren naar Sportpark Peterskamp in de wijk Holtenbroek gekomen voor de Welcome Friends dag, een nieuw initiatief van de honkbal- en softbalbond KNBSB. Tijdens een speciale training van de BeeBallers en pupillen mochten alle spelers van Blue Hawks een vriendje of vriendinnetje meenemen.

Maar er waren ook verschillende kinderen die alleen naar Blue Hawks waren gekomen om met eigen ogen eens te kunnen zien hoe leuk honkbal kan zijn. En ook voor hun was deze speciale dag bedoeld. Het gaf Blue Hawks de kans om ook geïnteresseerden op een leuke manier kennis te laten maken met de sport en de club.

Mooie actie

Dat het de warmste 17 mei was sinds 1900 maakte voor de deelnemers niets uit. In een aangenaam Zwols namiddagzonnetje wilde iedereen het beste van zichzelf laten zien. De ene mooie actie werd afgewisseld met de andere. In verschillende groepen leerden de kinderen meer over het gooien, fielden en het slaan van de bal.

Als afsluiting werd een echt wedstrijdje gespeeld, waarbij verschillende keren de bal voor een heuse homerun diep het buitenveld in werd geslagen. Met high fives voor de dolgelukkige slagman. “Pap, ik wil ook meteen op honkbal”, roept een jongetje enthousiast als de laatste bal is geslagen.

Zeer geslaagde eerste editie

Voordat iedereen naar huis ging, kregen alle deelnemers nog verkoelende ranja en een lekker zakje chips. Na anderhalf uur training werd afscheid genomen van dertig blije kinderen. Blue Hawks kan daarmee terugkijken op een zeer geslaagde eerste Zwolse editie van de Nationale Welcome Friends dag.

Bekijk het volledige foto-album via de Facebookpagina van Blue Hawks.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *