Geffrey leidt pupillen naar derde winst

Gesteund door een ijzersterk optreden van pitcher Geffrey heeft het pupillenteam van Blue Hawks in de uitwedstrijd tegen WSB zijn derde overwinning van het seizoen behaald. Geffrey was drie innings lang praktisch onbespeelbaar.

De Zwolse pitcher ging tegen WSB heel efficiënt van start. Hij verspilde nauwelijks ballen. Zo zorgde Geffrey (7-4-1-1) ervoor dat hij binnen de pitch-count drie innings op de heuvel kon starten.
Pas in de tweede inning stond hij de eerste drie punten toe na een diepe driehonkslag en drie keer vier wijd.

Na zijn tweede strikeout in de derde inning had de Zwolse pitcher zijn maximale aantal ballen gegooid en moest hij worden vervangen. Closer Sven gooide hierna koelbloedig de eerstvolgende tegenstander met drie slag uit. Het was nog maar de eerste wedstrijd van Sven als pitcher in een jaar tijd.

Goede voorsprong

Ondertussen had Blue Hawks aanvallend snel een goede voorsprong opgebouwd. Al in de eerste inning werd viermaal gescoord. Na de tweede Zwolse slagbeurt was de voorsprong opgelopen tot 0-7.

140614_pupillen_bluewhawks_wsbOp de derde pitcher van WSB liepen in de laatste inning door onder meer een honkslag van Sven de laatste drie Zwolse punten binnen. Geffrey en Duncan scoorden dit duel elk tweemaal. Maar ook Suse, Brianne, Lennard en Jesse wisten veilig de thuisplaat te bereiken.

Bekijk foto’s van deze wedstrijd

Derde plaats

Met de derde zege van dit seizoen heeft Blue Hawks niet alleen de prestatie van vorig jaar al verbeterd, maar hebben de Zwolse honkballers bovendien hun derde plaats in het klassement verdedigd. Volgende week uit in Almelo en de week daarop in Zwolle krijgt Blue Hawks kans op revanche voor de eerder opgelopen nederlagen tegen respectievelijk Uitsmijters’55 en Robur’58.

In totaal spelen de pupillen van Blue Hawks nog drie wedstrijden voordat de eerste periode van het seizoen wordt afgesloten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *