Geef je op voor de cursus scoren

Blue Hawks houdt deze maand voor alle belangstellenden een cursus scoren. Tijdens deze cursus leer je hoe je volgens de regels de score bij kunt houden van wedstrijden. De cursus bestaat uit twee dagen met een theorie en een praktijk gedeelte.

Hoeveel honkslagen heeft iemand geslagen op een maandagavond bij een achterstand in de zevende inning met een loper op het derde honk? In de Verenigde Staten weten ze dit soort feitjes van alle spelers. Daar zijn statistieken net zo belangrijk geworden als de wedstrijd zelf.

Om deze statistieken bij te kunnen houden, moet er tijdens de wedstrijd worden gescoord. En dan niet het scoren van punten, maar het bijhouden van alles wat er gebeurt. Elke honkslag, elke veldfout en elke drie slag wordt bijgehouden.

Voor de leek ziet het er soms vreemd uit al die gekke tekentjes. Maar wie eenmaal het scoren onder de knie heeft, ondekt al snel hoe verslavend het scoren werkt. En bovendien is het een uitstekende manier om wedstrijden goed te volgen. Om jou kennis te laten maken met het scoren van wedstrijden, wordt voor alle (jeugd)leden, ouders van jeugdleden, partners en andere geïnteresseerden een gratis cursus gegeven.

De cursus bestaat uit een theoretisch deel en een praktijkdeel:

Zaterdag 21 maart van 12.30 tot 13.30 uur: theorie
Je krijgt op deze middag een toelichting op de verschillende onderdelen van het scoren.

Zondag 29 maart vanaf 14.30 uur: praktijk
Tijdens de oefenwedstrijd van het heren honkbalteam tegen Bedrocks kun je langs de zijlijn meescoren en ondertussen vragen stellen.

Aanmelden
De scorecursus wordt gegeven door Rogier. Deelname aan de cursus is gratis. Wel is het nodig dat je je vooraf aanmeldt. Dit kan tot zaterdag 14 maart via het e-mailadres info@bluehawks.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *