EK Honkbalbus naar Zwolle

Het Nederlands honkbalteam verdedigt over drie maanden de Europese titel. Het Europees kampioenschap wordt dit jaar gehouden in Hoofddorp. Speciaal voor dit toernooi reist de EK Honkbalbus door Nederland. Op woensdag 13 juli doet deze ook Zwolle aan tijdens de grootste braderie van Noordoost-Nederland.

Voor het Europees kampioenschap komt de volledige top van het Europees honkbal naar de gemeente Haarlemmermeer. Twee jaar geleden heroverde Nederland de Europese titel van aartsrivaal Itali├ź. Daarmee heeft de 21-voudig Europees de kampioen om van 9 tot en met 18 september in eigen land de titel te verdedigen.

In de aanloop naar het EK reist de EK Honkbalbus door het hele land en is deze op woensdag 13 juli te vinden tijdens de Blauwvingerdag. Tijdens deze grootste braderie van Noordoost-Nederland zijn er meer dan 450 kramen verspreid over de hele binnenstad. Het Grote Kerkplein, midden in het centrum van Zwolle, wordt omgetoverd tot honkbal- en softbalplein.

Wereldbeker

Op het feestelijke plein krijgt iedereen de mogelijkheid om op een unieke en sportieve wijze kennis te maken met honkbal en softbal. Geïnteresseerden kunnen door middel van verschillende (gratis) attracties meten hoe hard ze gooien, hoe hard ze kunnen rennen en hoe goed ze kunnen gooien en slaan. Zowel de Zwolse honk- en softbalvereniging Blue Hawks als SportService Zwolle zullen voor de nodige ondersteuning zorgen.

Daarnaast krijgen bezoekers de kans om op de foto te gaan met de wereldbeker. In 2011 werd het Nederlands honkbalteam voor het eerst in de historie wereldkampioen toen in een spannende finale, die live op Nederlandse televisie werd uitgezonden, grootmacht Cuba werd verslagen. De wereldbeker reist nu speciaal voor het EK honkbal met de bus door heel Nederland.

290616_honkbalbus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *