Eerste verlies aspiranten Blue Hawks

De aspiranten van Blue Hawks moesten zaterdag hun meerdere erkennen in WHSC uit Winschoten. Het werd 13-12 voor de Groningse thuisploeg. Het was het eerste verlies voor de Zwolse ploeg, dat zijn eerste wedstrijd had gewonnen van Drachten Diamonds.

De aspiranten begonnen de wedstrijd zeer goed. Door veel vrije lopen en goede honkslagen van onder meer Bas en Krijn, waarbij iedereen  minimaal één aan slag was geweest, gingen we wisselen met een 9-0 voorsprong. De punten kwamen van onder andere van Bas (2x), Krijn (2x), Jasper, Renick, Stijn, Joey-Sven en Rik.

Onze pitcher Stijn kon zeer goed de slagzone vinden in de gelijkmakende slagbeurt van eerste inning van de aspiranten uit Winschoten. Stijn kon samen met catcher Joey-Sven voorkomen dat de tegenstander meer dan drie punten wist te scoren.

Onder de indruk

In de eerste helft van de tweede inning werd de pitcher van Winschoten vervangen door een reliever die heel wat harder gooide op de spelers van Blue Hawks. De aspiranten waren dusdanig onder de indruk, dat er geen punten gescoord konden worden in deze helft van de inning.

In de gelijkmakende tweede inning wist de tegenstander wel de bal goed te raken op het pitchen van Stijn. Het veld van Blue Hawks en een nieuwe pitcher (Bas) konden niet voorkomen dat aan het einde van de tweede inning Blue Hawks met 10-9 achter stond.

Homerun

In de eerste helft van de derde inning wisten de aspiranten van Blue Hawks door goede hits van onder meer Bas en Cas en onze beste slagman Krijn. met twee hits (waaronder een driehonkslag ) en vier binnengeslagen punten, nog drie runs aan het totaal toe voegen. Zodat we met een voorsprong van twee punten aan de laatste gelijkmakende slagbeurt van de aspiranten van WHSC begonnen.

Door een homerun met twee mensen op de honken was de achterstand door WHSC helaas snel weggewerkt en moest Blue Hawks met een nederlaag de verre reis naar Zwolle aanvaarden. Al met al hield Blue Hawks toch een positief gevoel en wat huiswerk voor op de training van donderdag aan de wedstrijd over.