Eerste resultaat samenwerking sportclubs

De samenwerking tussen de sportverenigingen op de sportparken Hoge Laar en Peterskamp heeft het eerste resultaat opgeleverdd. Gistermiddag werd een overeenkomst tussen diverse partijen ondertekend voor een nieuwe praktijkgerichte opleiding op het gezamenlijke sportpark. Die samenwerking maakt het onder meer mogelijk om klussen op de velden van Blue Hawks te laten uitvoeren door scholieren.

De samenwerking voor dit participatieproject is tot stand gekomen tussen de sportverenigingen op het Hoge Laar en Peterskamp, SportService Zwolle, het Sociaal Wijkteam, Deltion college en Groene Welle. Samen starten zij in het schooljaar 2016-2017 een Entree opleiding om meer jongeren van het Deltion College en Groene Welle een diploma te laten behalen of door te laten stromen naar niveau 2.

Deze eenjarige opleiding biedt een praktijkgericht traject voor jongeren vanaf 16 jaar die wel graag een opleiding willen, maar niet succesvol zijn in een school.  De studenten krijgen les en lopen stage op sportpark het Hoge Laar. In het theoretische gedeelte wordt veel aandacht besteed aan vaardigheden als samenwerken, op tijd komen, opdrachten begrijpen en de beroepsvaardigheden. Deze theorielessen vinden ’s ochtends plaats in het clubhuis van HC Zwolle.

Stichting Omnisport Zwolle

090916_kickoff_samenwerkingIn het middaggedeelte vinden de praktijklessen plaats. In deze praktijklessen en de stage ondersteunen de studenten de sportverenigingen bij het onderhoud van het sportpark. Bijvoorbeeld bij de schoonmaak, snoeien, onkruid wieden of schilderen. Blue Hawks wil de praktijklessen gebruiken om de tribune bij het honkbalveld verder op te laten knappen.

De kick-off van de opleiding vond gistermiddag plaats in het clubgebouw van HC Zwolle. Sportwethouder René de Heer verrichte de openingstoespraak, waarna de samenwerkende partijen het contract ondertekenden. Voor Blue Hawks was voorzitter Jan Egbertsen aanwezig. Aankomende weken wordt de samenwerking tussen de sportverenigingen op de sportparken Hoge Laar en Peterskamp geformaliseerd in een nieuw op te richten Stichting Omnisport Zwolle. Aan deze stichting nemen behalve Blue Hawks verder AV PEC (atletiek), HC Zwolle (hockey), VV Dieze West (voetbal) en HFC Storica (voetbal) deel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *