Eerste overwinning herensoftbal

De heren softballers hebben vrijdagavond hun eerste wedstrijd in de 2e klasse gewonnen. In Soest tegen de Knickerbockers sloegen de heren de schroom van zich af. Nadat ze vorige week nog met 20-3 waren afgedroogd door het sterke Quick Amersfoort, maakte een 2-21 overwinning op de Knickerbockers alles weer goed. De eerste punten zijn binnen en het team gaat met grote stappen vooruit. 

Omdat ze geen lichtinstallatie hebben in Soest moesten de heren extra vroeg vertrekken. De meesten waren al in pak naar hun werk gegaan om tijd te winnen. Aangekomen op het softbalveld konden de heren meteen beginnen aan hun nieuwe, strakke warming-up. Deze instelling bleek goed door te werken en in de eerste inning kon Jos meteen een enorme homerun slaan. Gevolgd door een 1-2-3 inning gingen de Blue Hawkers direct weer aan slag.

Net als vroeger…

De 2e inning had alles weg van een wedstrijd uit het vorige seizoen. Met groot gemak walsten de softballers over de Knickerbockers heen. Door mooie honkslagen van Arno, Jos en Gerald in combinatie met stootslagen van Patrick en Frank, konden er 8 punten worden gescoord. In het veld werden de acties ook op routine uitgevoerd terwijl pitcher Jos goed in de zone zat. In de 3e inning konden de heren nog eens 5 punten bij het totaal optellen. Door een prima honkslag van Jac en verre homerun van Gerald was de stand 0-15. Helaas konden de Knickerbockers twee punten scoren door een honkslag met twee uit en de honken vol. Anders was het al direct afgelopen vanwege de knock-out rule.

Sfeer

Outfielder Remy maakte nog een geweldige vangbal, omdat hij zo hard moest rennen om de bal te vangen kon hij pas afremmen bij de pitcherplaat. Dit allemaal dankzij de geleende schoenen van Henri. Onder luid gejuich van de meegereisde fans liep Remy weer 80 meter terug naar zijn positie. Mede dankzij een goede sfeer in de dug-out en wat heerlijke hapjes van Jac konden de softballers de wedstrijd gedisciplineerd uitspelen. De tegenstander zat helemaal niet in de wedstrijd en na 5 inningen ging de mercy rule in werking. Bij een stand van 2-21 en een donkere lucht was het uiteindelijk ballgame.

Volgende week zijn de heren een speelronde vrij, maar de week daarna (16 mei) is de eerste thuiswedstrijd tegen HCAW om 19:30.

Een videoverslag kan je hier terugkijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *