Eerste All Star Camp van start

Het allereerste All Star Camp in Zwolle is vandaag van start gegaan. Op de velden van Blue Hawks werden onder professionele begeleiding de eerste trainingen afgewerkt. Morgen volgt de tweede dag van het driedaagse kamp. Dan komen onder meer de internationals Diegomar Markwell en Kevin Kelly op bezoek.

Blue Hawks staat deze drie dagen volledig in het teken van honkbal. Kinderen van verschillende clubs, waaronder Bedrocks uit Emmen, Caribe uit Groningen en Blue Devils uit Meppel, verblijven tijdens het All Star Camp drie dagen bij de Zwolse club.

Vanmiddag gaf voorzitter Jan Egbertsen het startschot. Hij wenste alle deelnemers veel plezier. Ondanks de regen kon in de middag al direct met de eerste trainingen worden begonnen. Die trainingen stonden onder begeleiding van onder meer de zeer ervaren Hans Kunnen en Jeandro Tromp, die dit jaar nog deel uitmaakte van de voorselectie van Jong Oranje.

Goody bag

Hans Kunnen sloot twee jaar geleden zijn vijftigjarige carrière af, waarin hij grotendeels speelde voor het Apeldoornse Robur’58. Bij zijn afscheid ontving Kunnen de erepenning van de KNBSB. Hij gaf vanmiddag onder meer een clinic om de kinderen de technieken van het gooien te leren. Daarna volgden oriënterende oefeningen om de spelers op elke positie te trainen.

Na de eerste serie trainingen kregen de kinderen kans om handtekeningen te vragen en kreeg iedereen een goody bag met leuke souvenirs. Na vrije tijd, die onder meer werd besteed op de Playstation, en een patatmaaltijd, volgde ’s avonds een slagtraining. Die gebeurde onder de veldverlichting van het softbalveld, het eerste softbalveld van Europa met LED-verlichting. De training werd gegeven door Jop Strick, de Zwolse speler van Overgangsklasser Blue Devils.

Internationals

Morgen volgt opnieuw een bijzondere dag voor de deelnemers. Dan komen onder meer pitchers Diegomar Markwell en Kevin Kelly langs. De twee honkballers van Curaçao Neptunus starten zaterdag met het Nederlands honkbalteam aan de vijftiende editie van het World Port Tournament, maar brengen eerst een bezoek aan Zwolle.

Het All Star Camp bij Blue Hawks wordt woensdag afgesloten met een echte All Star Game.

1 Reactie

  1. Hardstikke leuk innitiatief, super!
    Hoop dat ze morgen en woensdag wat beter weer hebben

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *