Drukbezochte ALV en nieuwjaarsreceptie

Tijdens de drukbezochte Algemene Ledenvergadering heeft de penningmeester gisteravond een zeer positief financieel overzicht over 2013 kunnen presenteren. Ook is er een nieuw vrijwilligersplan gepresenteerd. Na afloop van de ALV volgde een gezellige nieuwjaarsreceptie met dit jaar zelfs een dj.

Door de groei van het aantal leden, meer sponsorinkomsten en enkele giften heeft Blue Hawks voor het tweede jaar op rij het seizoen financieel afgesloten met een positief eindresultaat. “We zijn de armoede voorbij”, liet voorzitter Jan Egbertsen weten.

Niettemin was het bestuur wel genoodzaakt om de contributies voor het seizoen 2014 te verhogen. De afgelopen seizoenen heeft Blue Hawks geen contributieverhoging hoeven doorvoeren. Ontwikkelingen binnen de honk- en softbalbond KNBSB hebben ervoor gezorgd dat dit voor 2014 wel het geval is.

Begroting

Begin november heeft de bondsraad voorgesteld de contributieafdracht te verhogen. Dit was nodig om de financiering van de begroting 2014 rond te krijgen. Hierin is per 2014 wel de premie voor de collectieve KNBSB verzekeringen voor aansprakelijkheid en ongevallen opgenomen. Leden van Blue Hawks zijn daarmee automatisch verzekerd.

Het bestuur van Blue Hawks heeft besloten alleen de extra kosten voor de bondsafdracht door te belasten in de contributies. Verdere verhoging was niet nodig.

Veldverlichting

Tijdens de ALV werden verder Daniëlle, Nina (softbal) en Wybren en Victor (honkbal) door de leden officieel benoemd tot Technische Commissie. Cecile werd benoemd tot activiteitencommissie. Alle vijf waren tijdens dit seizoen al begonnen met de werkzaamheden.

Daarnaast werd de pilot ‘Inzet vrijwilligers’ gepresenteerd. Ook gaf Jan een toelichting op de stand van zaken met betrekking tot de aanvraag voor veldverlichting. “De aanvraag is goed en de kansen zijn redelijk”, liet hij weten. “We zijn al een heel eind. Er is heel veel voorwerk gedaan.”

Nieuwjaarsreceptie

Na afloop van de Algemene Ledenvergadering volgde een gezellige en goed verzorgde nieuwjaarsreceptie. Voor dit jaar had de activiteitencommissie zelfs een dj geregeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *