Drie spelers Blue Hawks naar NK Little League

Drie spelers van Blue Hawks zijn geselecteerd voor het team van Noord-Nederland, dat in mei in Almere deel gaat nemen aan het Nederlands kampioenschap Little League. Dit zijn Christiano Holder, Pim Oele en Owen Verburg.

Het drietal maakt deel uit van het pupillenteam van Blue Hawks, dat dit jaar uitkomt in de 2e klasse. De komende weken bereiden zij zich nu ook met het selectieteam van Noord-Nederland voor op het Nederlands kampioenschap Little League.

Hofleverancier van het team van Noord-Nederland is het Groningse Caribe, dat maar liefst zeven spelers aflevert. Blue Hawks volgt met drie spelers. Van Bedrocks uit Emmen komen twee spelers. De andere twee spelers komen van The Blokes uit Veendam en Northern Stars uit Leeuwarden.

Drie poules

Het Nederlands kampioenschap wordt in het weekeinde van zaterdag 19 tot en met maandag 21 mei gehouden in Almere. Team Noord is in Poule 3 ingedeeld bij de sterke teams van Haarlem en Rotterdam. In totaal zijn negen deelnemende teams verdeeld over drie poules. Titelverdediger Den Haag komt uit in Poule 2.

De twaalfjarige Christiano en Owen en de pas tienjarige Pim zijn dit jaar de enige spelers van Blue Hawks die deelnemen aan het landelijke Little League-programma. Wel wordt Blue Hawks nog vertegenwoordigd in de technische staf van Noord-Nederland. Bij de selectie voor de Junior League staan dit jaar de Zwollenaren Armando Davelaar en Frank Ebbelink aan het roer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *