Drie keer winst voor aspiranten

De aspiranten van Blue Hawks hebben de competitie na de zomerstop goed hervat. Drie tegenstanders werden met een verliespartij weer naar huis gestuurd.

Direct na de zomerstop was Zuidvogels de eerste tegenstander. De honkballers uit Huizen hadden tegen de pitches van Bas geen schijn van kans. Bas gooide zes keer drie slag en vier keer vier wijd. Hij moest één honkslag toestaan.

In de derde inning werd Bas op de pitcherplaat vervangen voor Stijn, die op zijn beurt twee strikeouts gooide. Stijn moest wel toestaan dat er twee lopers met vier wijd op de honken kwamen. Ondertussen liepen de aspiranten van Blue Hawks in de drie innings uit naar een 1-13 overwinning.

Moeilijke wedstrijden

In de tweede wedstrijd werd tegen hekkensluiter Almere’90 een makkelijke 10-0 overwinning behaald. In dit duel werd veel geëxperimenteerd met de opstelling. Man van de wedstrijd werd Stijn. Met een hit, een tweehonkslag en een schitterend dubbelspel was hij van grote waarde voor het team.

Giants uit Hengelo werd voor de derde wedstrijd in Zwolle ontvangen. Het werd een duel om later nog eens aan terug te denken. Eerder in het seizoen was al gebleken dat wedstrijden tegen Giants voor de aspiranten moeilijke wedstrijden waren. Deze wedstrijd was dit niet anders.

Gewisseld

Startend pitcher van de wedstrijd tegen Giants was Jasper. Hij kon echter de slagzone niet goed vinden en moest de eerste drie spelers met vier wijd op de honken toestaan. Om hem te beschermen, nam Bas al snel het pitchen van hem over. Bas kon met drie strikeouts de schade beperken tot één tegenpunt.

In de tweede inning konden de bezoekers nog eens viermaal scoren door enkele fouten van de verdediging van Blue Hawks en door ballen, die net over het binnenveld heen werden geslagen. Zo stonden de Zwolse aspiranten na twee volledige innings met 1-5 achter.

Kans

Omdat de speelduur al aardig opschoot, was het zaak Giants niet verder te laten uitlopen. Alleen zo kon Blue Hawks nog enige kans maken op de winst. In de derde inning wisten de spelers van Giants toch nog tweemaal te scoren op de pitches van Bas. Stijn, die hierna het pitchen over had genomen, zag vervolgens meteen de eerste speler naar het honk gaan door een fout van zijn binnenveld. Gelukkig voor Stijn kon Bas als korte stop met een prachtige veldactie voorkomen dat de spelers een honk konden opschuiven. Met het tweede honk bezet maakte Stijn met een mooie pick-off de derde nul.

Voor de aspiranten de moeilijke taak om de grote achterstand in de derde gelijkmakende inning om te zetten in een winst. De krachten van de sterk gooiende pitcher van de Giants waren aan het opraken en hij moest worden vervangen. De nieuwe pitcher had meer moeite om de slagzone te vinden. Hij moest dan ook toestaan dat Mika en Max met vier wijd op de honken kwamen. Met minder dan tien minuten te spelen, was het aan de kop van de slaglijst de taak om een rally op gang te brengen.

Winnende punt

Bas (honkslag), Krijn (tweehonkslag), Stijn (honkslag) en Cas (tweehonkslag) slaagden daar goed in. Hierdoor werd het verschil teruggebracht tot één punt. Cas, die nog op het derde honk stond, werd vervolgens door een zeer mooie stootslag-honkslag binnengebracht door Jasper, die zelf veilig het eerste honk kon bereiken. Terwijl Jorik aan slag was, kon de snelle Jasper zowel het tweede als derde honk stelen. Door een foute aangooi van de pitcher naar het derde honk kon Jasper even later op uitzinnige wijze samen met het team het winnende punt vieren.

De moeilijke wedstrijd tegen werd zo alsnog in winst omgezet, waarbij Jasper zijn slechte start als pitcher meer dan goed maakte door eerst de gelijkmaker binnen te slaan en vervolgens het winnende punt te scoren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *