Drie kampioensteams bij Blue Hawks

De Zwolse honkbal- en softbalvereniging Blue Hawks heeft een uitermate goed seizoen achter de rug. Deze maand worden de laatste wedstrijden gespeeld voordat de winterstop van start gaat, maar nu hebben drie teams zich al verzekerd van een kampioenschap.

Blue Hawks is het seizoen met zeven teams begonnen aan de competities. Vier jeugdteams en drie seniorenteams. Daarnaast heeft de club ook nog de beschikking over een recreanten softbalteam.

Met name het pupillenteam van de Zwolse club, met spelers in de leeftijd van 10 tot en met 12 jaar begon het seizoen goed. In de 3e klasse bleef het team in negen wedstrijden ongeslagen, om het eerste kampioenschap van het seizoen voor Blue Hawks op te eisen. “Er is veel geïnvesteerd in de ontwikkeling van de spelers”, vertelt jeugdcoach Jacqueline Karel. Met succes. “We hebben veel groei bij de spelers gezien. De teamgeest is enorm groot. Iedereen steunt elkaar tijdens trainingen en wedstrijden waar nodig.”

Voor het jeugdteam van Blue Hawks was het al het zevende kampioenschap in de afgelopen elf jaar.

Stunt

De heren softballers van Blue Hawks prolongeerden dit seizoen hun titel in de 3e klasse. In de eerste zeventien wedstrijden bleef het team eveneens ongeslagen. Met nog één wedstrijd te gaan, is daarmee de tweede titel op rij al een feit.

Het dames softbalteam completeerde het succes voor de Zwolse club. In de kampioenspoule van de 3e klasse bleef het team in vier wedstrijden ongeslagen om het eerste dames softbalkampioenschap voor Blue Hawks te veroveren sinds 2004. De formatie zorgde met onder meer een gelijkspel tegen titelfavoriet The Eagles uit Deventer voor een enorme stunt.

“Het kampioenschap is een beloning voor een leuke, enthousiaste groep dames die een flinke groei hebben laten zien”, aldus coach Rob Heymans die dit jaar voor het eerst samen met Milla Koudijs bij de softbalsters van Blue Hawks aan het roer staat. “Die groei was vooral goed te zien bij de laatste driewedstrijden. Met veel spelplezier. Het gevoel van trots overheerst dan ook.”

Uitzonderlijk hoog

Met de drie kampioenschappen is het totaal aantal titels voor Blue Hawks in de afgelopen vijftien jaar nu gekomen op maar liefst negentien, een uitzonderlijk hoog aantal. Ook de overige teams van Blue Hawks presteerden goed. De junioren honkballers, in de leeftijd van zestien tot en met 21 jaar, verdedigden hun titel in de 2e klasse. De selectie was lang in de race voor titelprolongatie en speelt momenteel nog altijd voor een tweede plaats.

Blue Hawks is de enige honkbal- en softbalvereniging uit Zwolle en omstreken. De club groeide de afgelopen zes jaren in snel tempo van 60 naar ruim 140 leden. Dat succes werd dit seizoen onderstreept met nog eens drie kampioenschappen.

2 Reacties

  1. Ik volg jullie met veel plezier en waardering. Compliment en gefeliciteerd. Tot volgend seizoen.
    joes gewald Robur’58-Apeldoorn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *