Derde winst op rij voor junioren

De junioren van Blue Hawks zijn er weer in geslaagd thuis de volle punten te pakken. De einduitslag van de thuiswedstrijd tegen de Knights was tekenend voor het goede spel: 15-4. Het was de eerste keer dat de clubs elkaar ontmoetten in deze competitie. Het jonge team van Blue Hawks bleek te sterk voor de ervaren ploeg uit Leek.

Thomas nam in de eerste inning weer als startend pitcher plaats op de heuvel. Hij kreeg drie honkslagen tegen, waaronder een tweehonkslag in het verre veld. Door goed veldwerk van zijn verdediging scoorde de Knights slechts één punt. Dat kwam ook doordat Blue Hawks door een goede relay voorkwam dat de tweehonkslag een driehonkslag werd en de honkloper sneuvelde op het derde honk. Thomas gooide één strikeout.

In de gelijkmakende slagbeurt moest  Blue Hawks even wennen aan de pitcher en was de inning na een vangbal van Ramon en drie slag voor D’Angelo en Tristan snel voorbij. Verdedigend gooide Thomas hierna de deur in het slot. De Knights kreeg steeds meer moeite met de 75 MPH (gemeten) fastballs van Thomas. Na twee strikeouts en een vrije loop wist de Knights wederom slechts één punt te scoren.

Eerste punten

Bij een 0-2 achterstand was het duidelijk dat Blue Hawks iets terug moest doen. Dat gebeurde in de gelijkmakende tweede slagbeurt. Door vrije lopen van Remy en Thomas en een daverende tweehonkslag van Sergio kwamen de eerste punten binnen. Toen Jeroen Bos zijn eerste honkslag ooit sloeg, was de stemming positief omgeslagen! De Junioren kwamen door veldfouten van de tegenpartij zelfs op een voorsprong van 5-2 aan het einde van de inning.

In de derde inning had Thomas geen moeite meer met de slagmannen en slagvrouw van de Knights. Na een drie slag en een makkelijk uit op het eerste honk kwamen de tegenstanders na een schitterende veldactie van Sergio naar derde honkman Tristan niet aan scoren toe. Zelf bereikte Blue Hawks wel de thuisplaat. In de gelijkmakende derde inning vergrootte de thuisploeg zijn voorsprong op een nieuwe pitcher tot 6-2.

Werperswissel

Inmiddels had ook bij Blue Hawks een werperswissel plaatsgevonden. In de vierde inning had Tristan het pitchen overgenomen. Door uitstekend pitchwerk kwam de Knights niet aan scoren toe. Ook bij de Knights was een nieuwe pitcher in de wedstrijd gekomen. Het was inmiddels de derde pitcher voor de honkballers uit Leek. Met deze worpen hadden de junioren niet veel problemen. Met een honkslag van Thomas en twee prachtige tweehonkslagen van D’Angelo en Remy en zelfs een spetterende driehonkslag van catcher Sergio stroomden de punten binnen. Stand: 15-2.

Met nog tien minuten te gaan, begonnen de Knights aan de laatste inning. Na een strikeout en een paar vrije lopen scoorden de bezoekers nog twee punten. Met twee mooie strikeouts werd de wedstrijd door ook een goed werpende pitcher Tristan beëindigd. Hits waren er voor Ramon, Remy (twee keer), Dimas (twee keer), D’Angelo (drie keer), Jeroen, Tristan en Thomas (twee keer). Zondag  gaan de junioren op bezoek bij de Knights in Leek.

2 Reacties

  1. Erg leuk om te lezen, de wedstrijdverslagen en jongens, ga zo door!

  2. Mooie verslagen om te lezen. Het doet me goed dat Sergio weer honkbalt en dat hij het zo te lezen goed doet! Ga zo door.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *