Derde plaats voor junioren in Emmen

Het sterk verjongde juniorenteam van Blue Hawks heeft in een sterkbezet paastoernooi de beker voor de 3e plek in de wacht gesleept. Tegenstanders waren huidig kampioen Bedrocks 1, het nieuwe team van Bedrocks 2, het altijd sterke Caribe uit Groningen en de Tex Town Tigers uit Enschede, die vorig jaar nog Topklasse speelden in de competitie.

1e wedstrijd Caribe – Blue Hawks.
De eerste wedstrijd werd in de motregen gespeeld. Blue Hawks begon aan slag.  In de eerste inning kwamen de Zwollenaren niet tot scoren. In het veld kwam de Caribe tot 1 honkslag en 2 punten. Thomas en Bas waren op de heuvel gezet en zorgden samen voor 6 strike-outs. De 2-0 achterstand werd echter snel omgezet door veel vrije lopen tot een 2-3 voorsprong. De junioren kwamen niet tot honkslagen. Dit was de eindstand van de 1e wedstrijd.

2e wedstrijd Blue Hawks – T.T.T.
De 2e tegenstander was van een ander kaliber.  Thomas de pitcher was echter niet onder de indruk van de topklasse junioren uit Enschede en kreeg slechts 1 honkslag en 1 punt tegen. Met 3 strike-outs werden de TTT junioren naar de dug-out gestuurd. De Zwollenaren kwamen niet tot honkslagen Na 1 inning mocht Stijn het als closer afmaken. Hij kreeg 2 honkslagen tegen. Omdat de reguliere tijd om was bleef de stand 0-1 Voor de TTT uit Enschede.

060415_junioren_beker3e wedstrijd Bedrocks – 1 Blue Hawks
De 3e tegenstander was een oude bekende. Deze wedstrijd werd met slechts 3-2 verloren met slechts 1 honkslag voor Joey-Sven.

4e wedstrijd Bedrocks 2 – Blue Hawks
In de 4e wedstrijd brak eindelijk de zon door. Dit inspireerde de junioren om te gaan slaan. Honkslagen waren er voor Bas, Renick, Remy en Thomas. Bas en Stijn zorgen weer voor goed pitchwerk.

De junioren kunnen terug zien op een geslaagd toernooi met veel leermomenten. Met ruim voldoende spelers en gretige spelers wordt er vol vertrouwen uitgezien naar de echte start van de competitie volgende week zaterdag. Vanwege ziekte van coach Patrick verzorgden  Jan en Henri het coachduo vandaag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *