Derde editie All Star Camp van start

Met een recordaantal deelnemers is vandaag de derde editie van het All Star Camp van start gegaan. Spelers van zo’n vijftien verschillende verenigingen uit heel Nederland meldden zich vandaag op het Sportpark Peterskamp van Blue Hawks in Zwolle. Het werd uiteindelijk een prachtige eerste dag.

De weersvoorspellingen leken aanvankelijk ongunstig, maar op de eerste dag bleef het bij slechts een klein buitje aan het einde van de middag. Grote delen van de dag kon onder gunstige weersomstandigheden worden getraind.

Na het openingswoord door de voorzitter van Blue Hawks konden de veertig jongens en meisjes direct vol aan de bak. Onder leiding van ervaren instructeurs, zoals voormalig hoofdklassespeler Hans Kunnen, softbalinternational Emeron Lourens en jeugdinternational Jeandro Tromp, werden de eerste trainingen afgewerkt. Al snel werd duidelijk dat er ook dit jaar weer veel talent in Zwolle aanwezig is.

Pitching, catching en fielding

De eerste trainingen van het driedaagse honkbalkamp stonden vooral in het teken van pitching, catching en fielding. De enthousiaste deelnemers van clubs uit onder meer Groningen (Caribe), Rotterdam (Neptunus), Rosmalen (Gryphons) en Haarlem (Onze Gezellen) sloten de dag vanavond uiteindelijk af met een slagtraining.

Bij het All Star Camp kwam vandaag ook de Amerikaan Mike Ocon op bezoek (zie foto). Ocon, die in het verleden zelf als profhonkballer speelde voor San Francisco Giants en in 1978 in de Nederlandse hoofdklasse uitkwam voor Sparta, is sinds 1972 honkbalscout. Hij bracht in de avond zijn kennis over aan de deelnemers en instructeurs.

Europees clubkampioen

Morgen wacht de deelnemers op de tweede dag hoog bezoek. Dan komen twee spelers van de Europees clubkampioen op bezoek. Het driedaagse honkbalkamp wordt op woensdag afgesloten met de traditionele All Star Game.

Blue Hawks is voor het derde jaar op rij gastheer van het All Star Camp, een trainingskamp voor spelers in de leeftijd van 11 tot en 15 jaar. Aan het All Star Camp doen dit jaar voor het eerst ook zeven meisjes mee. De deelnemers verblijven drie dagen en twee nachten op het Zwolse Sportpark Peterskamp. Naast trainingen staat plezier op deze dagen voorop.

Bekijk meer foto’s via de Facebookpagina van Blue Hawks.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *