Debuut in hoofdklasse voor Stijn Bruins Slot

Stijn Bruins Slot heeft gisteravond voor Quick Amersfoort zijn debuut gemaakt in de Nederlandse hoofdklasse. De negentienjarige pitcher begon met honkballen bij Blue Hawks. Gisteravond debuteerde hij in de wedstrijd tegen landskampioen L&D Amsterdam.

Stijn begon in 2006 met honkballen bij Blue Hawks bij de peanuts en speelde al op 7-jarige leeftijd zijn eerste wedstrijd bij de pupillen. Hierna doorliep hij alle teams van Blue Hawks, voordat hij na het seizoen 2017 de overstap maakte naar Quick Amersfoort. Bij de Amersfoortse club speelt Stijn momenteel in het 2e team, dat uitkomt in de 1e Klasse, maar de afgelopen weken reisde hij voor een aantal wedstrijden al mee met de hoofdmacht.

Gisteravond volgde zijn debuut voor het hoofdklasseteam tegen landskampioen L&D Amsterdam. Hij kwam als pitcher op de heuvel in de achtste inning en stond geen enkele loper meer toe op de honken. Op dat moment had L&D Amsterdam al een beslissende 10-2 overwinning genomen. Stijn schakelde met behulp van zijn veld onder meer oud-profs Gilmer Lampe en Denzel Richardson, gisteren samen goed voor vijf van de tien Amsterdamse punten, uit.

Zeer bekwame pitcher

Al op jonge leeftijd werd Stijn een zeer bekwame pitcher. Met de pupillen werd hij kampioen in de jaren 2009, 2011 en 2012. In diezelfde jaren speelde Stijn samen met Jeandro Tromp, die zelf in 2017 al zijn debuut in de hoofdklasse heeft gemaakt voor het Bussumse HCAW. Hierna volgde nog een kampioenschap met de junioren van Blue Hawks in het seizoen 2016.

Stijn werd gisteravond de tweede oud-speler van Blue Hawks op het veld. Op het derde honk speelde Emeron Lourens het hele duel voor Quick Amersfoort. Het was zijn vierde wedstrijd voor de Amersfoortse hoofdklasser. Eerder speelde Lourens in de hoofdklasse voor Almere’90 (2007) en Sparta/Feyenoord (2011). Tussendoor speelde de Zwolse softbalinternational in 2008 ook voor het eerste honkbalteam van Blue Hawks.

1 Reactie

  1. Gefeliciteerd, hard voor gewerkt en nu gewoon lekker doorgaan. Succes we blijven je volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *