Dames softbal teruggekeerd bij Blue Hawks

Het was een bijzondere dag gisteren bij Blue Hawks. Voor het eerst sinds 2006 speelde er weer een dames softbalteam op de Zwolse velden. De wedstrijd viel samen met de eerste competitiewedstrijd van het heren honkbalteam. De ‘dubbel’ bracht uiteindelijk zo’n zestig toeschouwers op de been.

Zeven jaar had Zwolle moeten wachten op de terugkeer van een softbalteam. De afgelopen maanden werd onder leiding van trainer en coach Ruly hard gewerkt aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Daarin trof Blue Hawks meteen de zwaarste tegenstander uit de poule. In Zwolle kwamen de softbalsters van The Eagles op bezoek. Vorig jaar eindigde dit team nog op een tweede plaats, dit jaar gaat de selectie uit Deventer voor het hoogsthaalbare.

Weinig genade kende The Eagles dan ook niet met de Zwolse debutant. In de eerste inning wist Blue Hawks de schade nog beperkt te houden. Onder leiding van startend pitcher Maartje wisten de Zwolse speelsters de tegenstander op zes punten te houden. Daarbij werd Maartje mede geholpen door een opmerkelijk dubbelspel, via rechtsvelder Brenda, na een vangbal van linksvelder Nivenus..

Trucjes

Vanaf de tweede inning liet de ploeg uit Deventer via enkele trucjes de voorsprong snel oplopen tot de uiteindelijke 0-27 eindstand. Niettemin wist Blue Hawks door twee vangballen van Nivenus en acties van onder meer derde honkvrouw Susan, korte stop Karin en tweede honkvrouw Nina telkens wel uit de inning te komen. In het midveld miste Maaike nog maar net een diepgeslagen bal na een spectaculaire duik.

In de tweede Zwolse slagbeurt kreeg Blue Hawks zelfs twee lopers in scoringspositie na een daverende honkslag in het linksveld van catcher Daniëlle en een vrije loop voor eerste honkvrouw Marie-Louise. Beide speelsters konden een honk opschuiven na een doorgeschoten bal. Aanvallend kon Blue Hawks echter nauwelijks een vuist maken op de snoeiharde worpen van de pitcher van The Eagles. Bij Blue Hawks verving Roxana in de derde inning Maartje als pitcher. Zij gooide de wedstrijd in de laatste inning uit.

Officiële opening

Aankomende zondag wacht opnieuw een sterke tegenstander voor Blue Hawks. Dan komen de softbalsters van Drachten Diamonds op bezoek. Die dag staat in het teken van de officiële opening van het honk- en softbalseizoen. Voorafgaand aan de softbalwedstrijd gooit de Zwolse honkbalinternational Antal Roos de eerste bal. Ook loco-burgemeester René de Heer is bij de wedstrijd aanwezig. De honkballers ontvangen gelijktijdig High Tech Hitters uit Enschede.

3 Reacties

  1. Wat gaaf dit gaat gewoon over ons 😀 mooi verslag Rogier voelt net alsof we pro’s zijn hihi (op de eindstand na dan :p)

  2. leuk en levendig verslag. Zo zag de wedstrijd er ook uit vond ik. thanks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *