Coronavirus: wat mag wel en wat mag nog niet

Terwijl de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus steeds verder worden versoepeld, wachten wij nog altijd op het groene licht om dit seizoen alsnog wat wedstrijden te kunnen spelen. Gelukkig ziet het er hoopvol uit.

Als zomersport worden wij extra hard geraakt. Op het moment dat onze wedstrijden begonnen, legden de maatregelen van de regering ons seizoen stil. Begrijpelijk, maar ook heel jammer. Want we hadden met z’n allen lang naar het nieuwe seizoen toegeleefd. Nu zo’n 8 maanden nadat de laatste wedstrijden op ons prachtige complex zijn gespeeld, wachten we nog steeds op de start van het seizoen.

Beetje bij beetje worden de maatregelen versoepeld. En daar plukken wij de vruchten van. Zo hebben al onze teams onderhand de trainingen al weer opgepakt. We zien dat we met elkaar goed overweg kunnen met het opgestelde protocol. Met ingang van deze week mogen we ook het clubgebouw weer gebruiken om ons om te kleden, te douchen of het toilet te gebruiken. En als alles meezit, mag de kantine vanaf 1 juli ook weer open! Het bestuur is bezig om het protocol hierop aan te passen, zodat we ook direct vanaf 1 juli weer gebruik kunnen maken van de kantine. We houden je hierover op de hoogte via de website.

Wedstrijden

Maar nog belangrijker is het groene licht voor wedstrijden. Als het aan het kabinet ligt, starten we niet voor 1 september ons seizoen. Maar hulp komt van NOC*NSF. De sportkoepel gaat maandag om tafel met minister Van Rijn van Medische Zorg en Sport. Volgens NOC*NSF kunnen enkele zomersporten eerder dan 1 september in competitieverband opstarten. Zoals honk- en softbal, cricket, roeien en tennis.

Als de lichten op groen gaan, krijgen we van honkbal- en softbalbond KNBSB 3 weken de tijd om ons voor te bereiden op de start van het seizoen. Zoals het er nu naar uitziet, wordt straks gespeeld volgens het al eerder opgestelde wedstrijdprogramma, waarbij de eerste ingeplande competitiewedstrijden kunnen worden gebruikt als oefenwedstrijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *