Competitie-indelingen bekend

Met nog een kleine maand te gaan voor de start van de eerste competitiewedstrijden, heeft de honk- en softbalbond KNBSB de indelingen bekendgemaakt voor het nieuwe seizoen. Blue Hawks start met negen teams aan de competitie.

Nog niet eerder schreef Blue Hawks zoveel teams in voor de competitie. Naast deze negen teams heeft de Zwolse vereniging ook nog de beschikking over een Recreanten softbalteam, dat alleen deelneemt aan toernooien.

De heren honkballers keren komende maand terug in de 3e klasse. Het Zwolse team, dat opnieuw onder leiding staat van hoofdcoach RenĂ© Cornelissen, is ingedeeld in de 3e klasse D. Daarin treft Blue Hawks onder meer The Eagles uit Deventer en Robur’58 uit Apeldoorn.

Vijf jeugdteams

Voor het eerst sinds 2004 keert ook een tweede heren honkbalteam terug op het veld van Blue Hawks. Deze ploeg start onder leiding van de nieuwe coach Remy Mercelina het seizoen in de 4e klasse E, met als tegenstanders onder meer Cubs uit Hardenberg en Caps uit Hoogeveen.

Verder heeft Blue Hawks dit jaar maar liefst vijf jeugdteams in de competitie. De junioren komen uit in de 2e klasse B. De aspiranten keren, na een succesvol seizoen in de 2e klasse, vanaf volgende maand met een sterk verjongd team terug in de 3e klasse. De pupillen spelen opnieuw in de 2e klasse en gaan daarin onder meer op bezoek bij de hoofdklasseclub UVV in Utrecht.

Nieuwe teams

Twee andere nieuwe teams in de competitie zijn de BeeBall Rookies en de BeeBall Majors, de twee jongste teams bij de Zwolse club met spelers vanaf 5 jaar.

Blue Hawks heeft ook opnieuw twee softbalteams in de competitie. Het heren softbalteam kan dit jaar in de ijzersterke 2e klasse F voor het eerst gebruik maken van de veldverlichting. De Zwolse softbalsters krijgen in de 4e klasse de kans om een vervolg te geven aan hun succesvolle vorige seizoen.

Overzicht

De speeldagen en de speeltijden van elke competitie zijn gepubliceerd op de website van de KNBSB. Hier vind je ook de overige indelingen van de andere competities.

Heren honkbal 1 – 3e klasse D
Heren honkbal 2 – 4e klasse E
Junioren honkbal – 2e klasse B
Aspiranten honkbal – 3e klasse F
Pupillen honkbal – 2e klasse F

Heren softbal – 2e klasse F
Dames softbal – 4e klasse L

BeeBall Rookies – Oost
BeeBall Majors – Oost

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *